Акција ГО Медијана и Ротаракт клуба „Ниш – Константин велики“

Кроз уређење простора едукација најмлађих

Након уређења дворишта вртића „Плави чуперак“, захваљујући Градској општини Медијана и Ротаракт клубу „Ниш – Константин велики“, нови изглед, садњом украсних четинара и постављањем украсних каменчића и малча добило је двориште ОШ „Ратко Вукићевић“.
„Градска општина Медијана наставља акције уређивања дворишта вртића и школа, које се налазе на њеној територији, и то је у исто време едукација најмлађих, да уче и расту у еколошки здравом простору“ изјавио је овом приликом Иван Николић, члан Већа Градске општине Медијана. Николић је најавио уређење спортских терена Економске школе и додао да је „прошле године засађивањем 60 садница украсних четинара и постављањем паметних клупа, простор, у којем бораве и ученици Угоститељско-туристичке и Трговинске школе, добио потпуно нови изглед.“
Директорка ОШ „Ратко Вукићевић“ Дивна Стевановић, упутила је изразе захвалности Градској општини Медијана на досадашњој сарадњи, рекавши да „ово није први пут како општина Медијана излази у сусрет захтевима и потребама школе, и увек приреди лепо изненађење, на радост свих ђака и запослених у школи“. Директорка је овом приликом, похвалила пронаталитетну политику, коју ова највећа нишка општина спроводи и захвалила на ђачким униформама којим сваке године општина обрадује прваке.
Секретар Ротаракт клуба „Ниш – Константин велики“, Теодора Тепавчевић, истакла је да се овај клуб бави хуманитарним радом и да им у томе помаже Градска општина Медијана, а све у циљу пружања помоћи суграђанима и локалној заједници. Тепавчевић је подсетила да је у претходном периоду, заједничком акцијом са Градском општином Медијана, уређено двориште Гимназије „Стеван Сремац“.