sort proizvodi

Заменик председника скупштине

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ

Председник Скупштине има заменика који га замењује у случају његове одсутности и спречености да обавља своју дужност.

Функцију заменика председника Скупштине обавља проф. др Жарко Ранковић.


Проф. др Жарко Ранковић је рођен 1952. године у Вишеграду. Гимназију ,,Стеван Сремац’’ и медицински факултет је завршио у Нишу. Ожењен, отац двоје деце.

Специјалиста инфективних болести, редовни професор Универзитета у Нишу, у пензији од 02.10.2017.

Члан Српског лекарског друштва у коме је био члан комисије за примаријате. Члан је уређивачког одбора листа Тимочки медицински гласник. Био је члан Управног одбора и Стручног савета Клиничког центра у Нишу. Обављао функцију директора  Клинике за инфективне болести КЦ Ниш у два мандата, задњи мандат од 2005. до октобра 2017. Изабран је за ментора за специјализације из инфектологије на медицинском факултету у Новом Саду, где је и члан комисија за оцену подобности теме и кандидата и комисије за одбрану магистарских радова и докторских теза на истом факултету. Био је председник  комисије за полагање специјалистичких испита из инфектологије на Медицинском факултету у Нишу. Био је главни истраживач у три велике научне студије. Као афирмисани стручњак био је председник Инфектолошке секције Српског лекарског друштва. Аутор је и коаутор великог броја научних радова и уџбеника.

У три мандата је био члан Градског већа у коме је био задужен за ванредне ситуације и безбедност, основно здравство и заштиту животне средине. Успешно је обављао дужност  заменика команданта Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша. Члан је комисије за ванредне ситуације и безбедност при Сталној конференцији градова и општина. Интензивно је учествовао у раду СРПСКО-РУСКОГ ХУМАНИТАРНОГ ЦЕНТРА и свим  акцијама деминирања. Био је носилац  активности у изради Стратегије безбедности Града Ниша, а активно је учествовао и у изради Стратегије безбедности младих. Резервни је официр ВС и резервни ватрогасни официр. За свој рад и допринос унапређењу система безбедности добио је више признања.

Српска Православна Црква одликовала је професора Жарка Ранковића Орденом Светог краља Милутина за, како је наведено у образложењу, "делатну љубав према Светој мајци Цркви, нарочито показану уређењем и опремањем богослужбеног простора на Инфективој клиници Клиничког центра у Нишу".

Члан је СПС-а од 1996. године, председник Градског одбора СПС-а у Нишу, члан Главног и Извршног одбора СПС-а.

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %