• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi

by

ОБАВЕШТЕЊЕ

Градска општина Медијана, у петак, 13. јануара 2023. године традиционално организује дочек Православне нове године, у Светосавском парку, у Нишу.   Нишлије и сви посетиоци Града Ниша, моћи ће да уживају у музици и наступу Lextington bend-a. Бенд је основан 2004.године и један је од најпопуларнијих поп бендова у Србији и региону. Програм почиње у 22 сата и трајаће до поноћи. Позивамо Вас да и овог пута будете са нама, да заједно дочекамо Православну Нову годину. Ваша ГО Медијана

by

О Г Л А С ЗА ДАВАЊЕ ЛОКАЦИЈА ЗА КИОСК ПРИКУПЉАЊЕМ ПИСАНИХ ПРИЈАВА

ОГЛАС ЗА КИОСК 2023 - трећи круг

by

Традиционално ломљење Чеснице у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије

Златници отишли у руке Aнђелије, Маше и Лава Златнике у чесници, које је грађанима Ниша даривала Градска општина Медијана, пронашли су Анђелија Милојевић (5), коју су родитељи на овај догађај, доводили као бебу и Маша Петровић (11) и Лав Јовановић (11), који први пут присуствују ломљењу Чеснице. У присуству великог броја грађана, а у сарадњи са Епархијом нишком и Одредом извиђача „Вожд Карађорђе“, на Бадњи дан, општина Медијана организовала је налагање Бадњака и „Ломљење чеснице“, на платоу испред Храма цара Константина и царице Јелене. Освећење и ломљење Чеснице обавио је Његово Преосвештенство Епископ Нишки Г.Арсеније, уз саслужење свештенства Епархије нишке. У сусрет божићним празницима приређен је ватромет, грађанима су дељени бадњаци и иконице. По традицији служени су вино, чај, суво воће. Чесницу, пречника два метра и тежине око 200 килограма и ове године обезбедила је пекара „Еснаф“ из Малошишта код Ниша. Градска општина Медијана свим православним верницима честита Бадњи дан, са  жељом да у миру, здрављу, љубави и благостању, у кругу својих најближих дочекају и прославе најрадоснији празник - Божић. Мир Божији - Христос се роди!

by

Традиционално ломљење Чеснице у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије

Градска општина Медијана свим православним верницима честита Бадњи дан, са жељом да у миру, здрављу, срећи и благостању, у кругу својих најближих дочекају и прославе најрадоснији празник - Божић. Тим поводом, у петак, 6.јануара 2023. године, у 17 сати, на платоу испред Храма Св.цара Константина и царице Јелене, Градска општина Медијана у сарадњи са Нишком Епархијом и уз подршку Одреда извиђача „Вожд Карађорће“, организује налагање Бадњака и „Ломљење чеснице“. Чесницу, пречника два метра и тежине око 200 килограма, обезбедила је пекара „Еснаф“ и у њој ће, као и до сада, бити три златника, које грађанима Ниша дарује ГО Медијана. У сусрет божићним празницима, овом приликом, у парку Свети Сава, делиће се бадњаци и иконице, а биће служена и кувана ракија, вино, чај, суво воће.

by

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПЛИВАЧА ЗА БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ

У духу неговања традиције, Градска општина Медијана и у 2023. години организује пливање за Богојављенски крст. Пријављивање потенцијалних пливача је у Градској општини Медијана, Улица Париске комуне бб, од понедељка 09.01.2023. до среде 11.01.2023.године, од 8.00 до 15.00 сати, у канцеларији број 14. Пријављивање је лично, а од докумената је потребна лична карта. Право учешћа имају пунолетне особе, а такмичиће се првих 19 пријављених кандидата који добију потврду лекара о психо-физичкој спремности за ово такмичење.

by

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

close
0.25249695777893