• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Градска општина Медијана поставља заштитну пешачку ограду дуж Булевара Немањића поред пијаце Криве ливаде

Autor:

Радници ЈКП „Паркинг сервиса“ у Нишу почели су постављање заштитне пешачке ограде на зеленом острву између коловозних трака, код Пијаце „Криве ливаде“ на Булевару Немањића у Нишу.

Градска општина Медијана покренула је овај посао на иницијативу грађана који су своје предлоге износили на пријему код начелнице Нишавског Управног Округа, Драгане Сотировски, а у циљу повећања безбедности у саобраћају на овој изузетно прометној деоници и за возаче и за пешаке. Намера је наиме, да се спречи прелазак улице ван пешачких прелаза и могуће саобраћајне незгоде на једној од већих саобраћајница у Нишу.

Ограда се поставља почев од раскрснице на Булевару Немањића са Улицом Париске Комуне, па до првог скретања за Тржно пословни центар „Зона 3“.

Дужина заштитне пешачке ограде чије је постављање почело данас и трајаће неколико дана биће 40 метара. У другој фази биће додато још 20 метара ограде, а уколико буде било средстава заштитна ограда биће уграђена дуж целог Булевара Немањића.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић је истакао да је циљ постављања препрека на овом делу булевара повећање безбедности пешака, а уједно и наставак комуналног уређења Градске општине Медијана, пре свега на прометним локацијама као што је ова.

-Радићемо и даље у интересу грађана. Ово је нешто што је требало да се уради одавно. Нема веће вредности од људских живота, и ово је начин да као највеће градска општина у Нишу покажемо одговорност на делу. Позивамо Нишлије да не прескачу ограду, и тиме себе изложе још већој опасности – рекао је први човек нишке општине.

Зелена стаза која иде између две саобраћајнице на Булевару Немањића биће оплемењена садницама кане и зеленилом.На потезу поред „булеварске пијаце“ простор око стабала посут је црвеним малчом, а недавно је постављено и деветнаест малих корпи за отпатке. Такође ће бити постављене канте за ситан комунални отпад поред пијаце на Трошарини. Грађани општине Медијана жалили су се ових дана да су „нестали“ судови за смеће од Дома здравља до Пијаце „Криве ливаде“. Надлежне службе у општини указале су на овај проблем ЈКП „Паркинг сервису“, задуженом за њихово постављање, па се ускоро очекује решавање и овог проблема.

 

close
0.23319816589355