• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Градска општина Медијана у сарадњи са Филозофским факултетом у Нишу Департманом за србистику организује бесплатну припремну наставу из српског језика за ученике осмог разреда основних школа

Autor:

Градска општина Медијана  у сарадњи са Филозофским факултетом  у Нишу  департманом за србистику  организује бесплатну  припремну наставу  за полагање завршног испита  из српског језика за ученике осмог разреда основних школа  са територије општине .

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић истиче да је циљ овог пројекта који је иницирала  Комисије за младе и пронаталитетну политику  да се ученицима олакша полагање испита, а родитељима уштеде средства за плаћање приватних часова. Коцић каже да ће, у зависности од интересовања, општина настојати да организује и бесплатну припремну наставу из математике као и других предмета у оквиру комбинованог теста.

Припремну наставу ће држати  40 студената  завршне године студија и мастер студија .

Управница департмана за србистику на Филозофском факултету у Нишу проф.др Мирјана Илић каже да је било велико интересовање студената да држе наставу у основним школама, али да су одабрали оне најбоље. Један од услова био је и да су положили методику наставе из  српског језика и књижевности , што значи да већ имају одређену праксу и искуство у раду са ученицима.

Припремну наставу  држаће  једном недељно по четири студента у свих десет школа са територије Градске општине Медијана у периоду од средине  априла до средине јуна.

close
0.20425510406494