• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

У сусрет Ускрсу Градска општина Медијана организовала фарбање и поделу јаја у Парку Светог Саве

Autor:

У сусрет највећем хришћанском празнику, Ускрсу, Градска општина Медијана организовала је акцију фарбања и поделе фарбаних јаја за децу. Посебно изненађење била је представа Позоришта лутака Ниш која је специјално за ову прилику изведена на бини у парку Светог Саве. Циљ манифестације је очување православних обичаја и едукација најмлађих о традицији ускршњих празника.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић каже да је ускршња манифестација још једна у низу, којом нјавећа нишка општина поклања пажњу учењу нових генерација.

-Сваки је дан прилика коју треба искористити за нова сазнања младих и деце. Ускрс посебно.То је пут ка новим идејама и новим сазнањима. Ускршњи обичаји нам доносе нову веру, радост и осмех, посебно је то драгоцено за нашу децу, којој Градска општина Медијана на овај начин посвећује и предстојеће празнике – рекао је Коцић и захвалио родитељима што их је све више акцијама највеће нишке општине.

Манифестацију су организовале Комисије за социјална питања, културу и историјско наслеђе, као и Комисија за развој локалне заједнице Градске општине Медијана.

Велико интересовање деце био нам је мотив да га поновимо и ове године са циљем да најмлађима улепшамо празнике, кажу председнице Комисије  за социјална питања Јелена Денић , Комисије за развој локалне заједнице Ангелина Миладиновић и Комисије за културу и историјско наслеђе Милена Миљковић, које су у име Градске општине Медијана организовале  ову манифестацију.

close
0.2249550819397