• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Одржана презентација Градске општине Медијана на 19. Међународном сајму туризма и активног одмора у Нишу

Autor:

Овогодишњи Међународни  сајам туризма и активног одмора у Нишу био је прилика да  Градска општина Медијана представи  своје резултате рада као и потенцијале.

Присутнима су промовисане бројне манифестације које Грaдска општина Медијана организује, а које су прилика да се туристи упознају са нашом традицијом, обичајима и културним дешавањима. Неке од тих манифестација су ломљење божићне чеснице, пливање за богојављенски крст, Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу, Медијана фест.

Заменик председника ГО Медијана Зденко Седлар је, поздрављајући присутне, истакао је и друге активности Градске општине Медијана, а пре свега борбу за повећање наталитета. Из мера пронаталитетне политике које је усвојила и спроводи највећа нишка општина, Седлар је посебно истакао новчана давања за прворођено дете у недељи у износу од 10 000 динара, помоћ за свако трећерођено дете у породици од 120 000 динара, као и планове да се четврто дете у породици награђује са 240 000 динара. Заменик председника ГО Медијана Зденко Седлар подсетио је још једном и на Клуб мама који је основала општина у сарадњи са Комисијом за младе и пронаталитетну политику ове општине и картице за попусте код друштвено одговорних фирми и компанија  за све мајке са територије општине до годину дана старости детета.   

Иначе , Градска општина Медијана, у оквиру  19. Међународног сајм туризма и активног одмора у Нишу,  има свој штанд на којем се представљају удружења грађана са којима општина има дугогодишњу успешну сарадњу – Удружењем угоститељских посленика Града Ниша и Удружењем нишких домаћица и домаћина.

close