sort proizvodi
news

Градска општина Медијана своди резултате својих суграђана у овој години– планинари изнели заставу Медијане на кров Европе

Autor:

Градска општина Медијана своди резултате својих суграђана – планинари изнели заставу Медијане на кров Европе. Завршена је експедиција Мон Блан – 2017.  а застава највеће нишке општине завијорила се на највишем врху Алпа и западне Европе, на 4810 метара надморске висине.

Заставу Градске општине Медијана изнеле су наше суграђанке Ана Паламаревић, планинар и васпитач и Душица Живковић, учитељица.  Експедиција је трајала девет дана, а завршни успон на Мон Блан, на глечеру, читавих 12 сати. Успони су били дуготрајни, захтевни и нимало безопасни. Одлазак на експедицију наших суграђанки  подржала је Градска општина Медијана, на чему, кажу захваљују, уз жељу да и даље буду достојне представнице и амбасадори највеће нишке општине, Града Ниша и Србије.

Ана Паламаревић је мајка троје деце, планинар, па као васпитач у вртићу деци преноси љубав према планини и природи, чистом ваздуху и отвореном простору.  Уз пуну подршку родитеља својих ученика, Ана и Душица су за најмлађе организовале прве планинарске кораке од Нишке Бање до села Коритник, где су биле припремљене и додатне спортске активности за децу.

Циљ је пружање могућности деци да осете и открију како је то бити планинар, намера да се деца отргну од статичног начина живота, враћање природи и развијање авантуристичког духа код деце и жеља за откривањем новог.

Претражите вести

Небојша Коцић

Председник Градске општине Медијана

email

Градска општина Медијана

place Париске комуне бб, 18108 Ниш, Србија

local_phone 018/532 - 992 ; 018/532 - 994 ; 018/532 - 995

email gomedijana@medijana.rs

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %