• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Отворен 10. Медијана Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

Autor:

Градска општина Медијана основана је пре 14 година,  а Медијана Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу у њој живи већ 10 година.Покренут је са идејом  да подстакне децу на читање и учење, али и да их покрене на стварање .

Свечаношћу у ОШ“Свети Сава“ уз велико дружење деце и најпознатијих српских стваралаца за децу отворен је 10. Медијана Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу.

Много је речи, много тужних, срећних, паметних, великих и малих слова, црта и цртежа, прошло кроз уџбеник детињства, који се сваке године рађао из нашег фестивала. Из уџбеника који је из године у годину био зрелији. Као дете кад одраста. Надам се да смо ми, у Градској општини Медијана, били добри родитељи. Да смо одгајили дете које зна да говори, зна да се дружи, да пише и црта, да се такмичи са писцима, са млађим и мало старијим другарима... са другарицама, рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, отварајући Фестивал.

Вијолета Јовић, уметнички директор Фестивала истакла је да је ове године  на наш конкурс пристигло преко  1000 радова  из више од 50 градова и седам држава:Србије, Републике Српске, Немачке, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе и Хрватске.

Хвала свим ученицима учесницима на раду и креативности, а наставницима и менторима на  уложеном времену, труду и искуство у нашу будућност у нашу децу, додала је Виолета Јовић.

Део свог стваралаштва деци Медијане у два фестивалска дана кроз читав низ манифестација представиће Бранко Стевановић, Душан Поп Ђурђев, Градимир Стојковић,Тоде Николетић, Славка Грујичић, Власта Ценић, Гордана Тимотијевић,Слободан Станишић, Гордана Малетић, Милоје Радовић, Дејан Алексић, Мирослав Кокошкар и Виолета Јовић.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић организовао је пријем за писце госте Фестивала. Уз речи добродошлице и захвалност што су помогли да наш Фестивал траје 10 година и из године у годину буде све бољи, изразио је наду да су многе фестивалске године и успеси тек пред нама.

close