• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Формиран Клуб мама Градске општине Медијана

Autor:

Градска општина Медијана формирала  је Клуб мама , који има за циљ промоцију родитељства и пронаталитетну политику. Клуб ће радити током целе године, у оквиру пронаталитетних мера које је усвојила ГО Медијана и у складу са програмом Комисије за младе и пронаталитетну политику усвојеним на седници Скупштине ГО Медијана. Циљеви су, између осталог, размена искустава, знања и контаката међу мамама, пружање међусобне подршке у одгајању деце.

Поздрављајући маме председник Градске општине Медијана Небојша Коцић је истакао да су деца била и биће императив општине, а да је то тако говори и награда „Поносна колевка“  коју је Удружење Три плус доделило ГО Медијана за допринос пронаталитетној политици и борби против беле куге . Од 169 општина у Србији ГО Медијана је на петом месту, али смо ми, међу награђенима,  једина општина која није јединица локалне самоуправе, што значи да имамо знатно мањи буџет од осталих, нагласио је Коцић.

Свако прворођено дете у недељи добија 10 000 динара, а свако треће дете у породици 120 000 динара. Годишње ГО Медијана финансира са по 200 000 динара вантелесну оплодњу за 20 парова и тако помаже породицама да добију потомство. Председник Коцић је мамама поделио ваучере за добијање картица  које ће им омогућити да користе услуге или купују робу у тридесетак фирми и друштвено одговорних компанија са попустом од 20 до 50 %.

Клуб је замишљен као неформална група у оквиру које ће се маме са територије ГО Медијана упознати, дружити, размењивати сопствена искуства, добијати савете стручњака и лекара, износити општинском руководству своја запажања и проблеме у вези са потребама деце и родитеља, рекла је Катарина Делчев председница Комисије за младе и пронаталитетну политику. Она је истакла да је мандат одборнице у Скупштини ГО Медијана и председнице Комисије добила захваљујући, поред осталог,  и поверењу ових жена и да је њена обавеза да ради у њиховом интересу и помогне  им у свему.

У Клубу мама за сада је педесетак жена. Оне су поздравиле оснивање Клуба и показале интересовање за учешће у његовом раду. Већ су и изнеле нека своја запажања као и проблеме међу којима су најозбиљнији проблеми  родитеља деце са посебним потребама као и маме која сматра да јој је прво дете нестало из породилишта пре шеснаест година и која тражи да се проблем несталих беба коначно реши.

 

 

 

 

 

 

close