• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Велико признање проф.др Жарку Ранковићу председнику Скупштине ГО Медијана

Autor:

Проф. др Жарка Ранковића једног од најцењенијих српских инфектолога, донедавног директора Инфективне клинике у Нишу и актуелног председника  Скупштине Градске општине Медијана,  Српска Православна Црква одликовала  је  Ордененом Светог краља Милутина за, како је наведено у образложењу, "делатну љубав према Светој мајци Цркви, нарочито показану уређењем и опремањем богослужбеног простора на Инфективој клиници Клиничког центра у Нишу". 

Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј, који је тада још био епископ Нишки, имао је велику жељу, коју је поделио самном, да се у склопу Клиничког центра Ниш изгради један молитвени простор –параклис, како би наши пацијенти и њихови најмилији могли да се помоле Богу, каже проф. др Жарко Ранковић. На клиници смо имали једну отворену терасу која није служила ничему, па сам замолио Оца Рашу да погледа тај простор и каже да ли би било прикладно да се преуреди, што је он и учинио, каже професор Ранковић и додаје да је након сагласности Оца Раше затражио благослов тадашњег епископа Нишког Јована и уз велику помоћ Градске општине Медијана 2011.године Клинички центар у Нишу добио је свој једини молитвени простор. Параклис је освештан 14.11.2011.године, а Инфективна клиника у Нишу од те године сваког 25.новембра слави славу Светог Јована Милостивог.

Проф. др Жарко Ранковић каже да заиста поштује цркву, веру и традицију и наглашава да ако  човек не поштује своје, не може ни туђе.
Проф. др Жарко Ранковић један је од најбољих инфектолога у Србији. За њега знају сви пацијенти који гравитирају ка КЦ Ниш и кажу да је, осим што је добар лекар,  првенствено  добар човек.

На седници Синода СПЦ 15. новембра прошле године донета је одлука да се проф.др Жарку Ранковићу додели Орден Светог краља Милутина.

Иначе, он је један од ретких лекара у Србији који је понео ово високо одликовање Српске Православне Цркве .

 

 

close