• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Одржан десети јубиларни шаховски турнир „Медијана 10“

Autor:

У Градској општини Медијана одржан је десети јубиларни шаховски турнир „Медијана 10“  на којем је своје знање и умеће показало 26 такмичарки узраста од првог разреда основне школе па до искусних шахисткиња као што су женски велемајстори Сузана Максимовић и Ана Бендераћ и шаховски женски интермајстори Сандра Ђукић и Маја Величковски.

Такмичење је отвори  већник Градске општине Медијана проф.др Срђан Јовковић повукавши први потез турнира.

Овом приликом проф.др Срђан Јовковић је истакао да му је част да отвори десети јубиларни шаховски турнир „Медијана 10“ и нагласио да је општина увек подржавала и помагала спортисте и све оне који раде добре и корисне ствари за будућност наше деце, а самим тим и нашег друштва. Професор Јовковић је додао да је играње шаха сигуран пут до упешне будућности шахисте.

Председник Градског шаховског савеза Томислав Новчић уручио је професору Јовковићу захвалницу за допринос Градске општине Медијана развоју шаха у нашем граду.

Иначе, овај турнир игран је по правилима ФИДЕ за убрзани шах. Играно је седам кола по 15 минута по играчици. Иначе шаховски турнир „Медијана 10“ се рејтингује, што му додатно даје на значају. Победница турнира је Сузана  Максимовић која је освојила 5000 динара пехар и медаљу.Другопласирана је Маја Величковски Нејковић, а трећа Ана Бендераћ.

Најбоља основка на турниру била је Анђела Динић, а најбоља такмичарка становница Медијане  Милица Вуксановић.

Седам првопласираних учесница добиле су новчане награде од 500 до 5000 динара.

 

 

 

close