• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Реализација пројекта THEMATIC ADRION1073

Autor:

Делегација Градске општине Медијана је, као део активности на пројекту „ТЕМАтски Туризам заснован на Иновационим Капацитетима (THEMATIC - Tourism founded on Innovation Capacities)“ из програма Јадранско-Јонске иницијативе, посетила пилот пројекат Уједињене привредне коморе Албаније. У питању је археолошко налазиште Билис, које се развијало у периоду од 5 века п.н.е. до 5 века н.е. У обиласку ове локације и језера Домје, учествовали су партнери из Италије, Грчке, Словеније, Албаније и Србије, који са водећим партнером Универзитетом Базиликата (Università degli Studi della Basilicata, Потенца, Италија) развијају иновативни приступ тематском туризму.

Главни циљ пројекта је промовисање развоја одрживе и доступне туристичке привреде у АДРИОН региону, засноване на природним, културним и историјским ресурсима, као и њихово коришћење и заштита бројних локација природне и културне баштине, од којих су многа уврштена у УНЕСКО-ову листу светске баштине. 

Пилот пројекат, који je Градска општина Медијана предложила је промоција археолошког локалитета Медијана, кроз постављање иновативне опреме за мерење влаге и гасова који утичу на ерозију, оштећење споменика на отвореном и загађење локалитета. 
 

close
0.25349307060242