sort proizvodi
news

Обележена слава Свети Василије Острошки

Autor:

Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Арсенија,  а уз подршку Градске општине Медијана,  Храм Светог Василија Острошког у Нишу, обележио је храмовну славу Свети Василије Острошки.
Велики број наших суграђана, окупио се и присуствовао служби, коју је предводио Епископ нишки Арсеније, како би достојанствено прославили славу заштитника Градске општине Медијана и насеља Дуваниште, Светог Василија Острошког Чудотворца.

Свечана литија прошла је улицама Дуваништа, на које је пало више од 2.000 касетних бомби у НАТО бомбардовању 1999. године, а захваљујући великом светитељу и његовој милости, није било жртава. 

Обележавање празника посвећеног великом чудотворцу, у организацији Градске општине Медијана и житеља Дуваништа, почело је још 2000. године, како би се одала почаст Светом Василију Острошком.  У знак захвалности за спасење, подигнут је храм у овом нишком насељу.
Као велика светиња, мошти Светог Василија Острошког, чувају се у манастиру Острог, месту ходочашћа бројних верника из свих крајева света.
 

Претражите вести

Небојша Коцић

Председник Градске општине Медијана

email

Градска општина Медијана

place Париске комуне бб, 18108 Ниш, Србија

local_phone 018/532 - 992 ; 018/532 - 994 ; 018/532 - 995

email gomedijana@medijana.rs

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %