• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић поводом 8.марта угостио седам жена необичних занимања и једну изузетну мајку седморо деце

Autor:

Поводом 8.марта међународног Дана жена гошће председника  Градске општине Медијана Небојше Коцића  било је седам жена које се баве специфичним занимањима и једна  изузетна  мајка седморо деце.

Поздрављајући гошће и честитајући им празник председник  Градске општине Медијана Небојша Коцић је истакао да је свака од њих посебна на свој начин и најбољи доказ да жене могу све. Обављајући озбиљне, одговорне и тешке послове показале су да су равноправне са мушкарцима, а Јасмина Вељковић, мајка седморо деце, да су жене и моћније од мушкараца.

Захваљујући на указаној пажњи Јасмина Вељковић је рекла да је децу рађала зато што их воли, а да о својој величини никада није размишљала. Она каже да, што се одговорности тиче, није велика разлика у чувању двоје, троје или седморро деце,само што она има више обавеза око њих. То јој причињава задовољство,али истиче да би сталан посао за њу и њеног супруга, много значио овој породици.

Председник  Градске општине Медијана Небојша Коцић је истакао да ће се са Јасмином поново срести наредних дана и помоћи колико год то може, али и потражити помоћ других институција зарад решавања егзистенцијалних питања ове породице.

Једна од гошћи председника  Градске општине Медијана Небојше Коцића била је Ивана Стојичић возач аутобуса у градском превозу. Она каже да у Нишу само три жене раде овај посао. Било нас је осам, али како је жени у мушком послу све теже јер вас стално преиспитују и проверавају , напустиле су га, каже Ивана.

Дијана Стојковић, официр одељења полиције, каже да је њен посао одговоран и динамичан, да су колеге заштитнички настројене, али да су на терену сви равноправни.

Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа, на ову функцију дошла је после више десетина година које су на том положају провели мушкарци, што, како каже, представља велику одговорност, али и мотив да ради боље. Сотировска је истакла, уз дужно поштовање према мушкарцима, да жене боље организују посао и уводе ред, што их квалификује да са мушкарцима стану раме уз раме.

 

 

Гошће председника Градске општине Медијана Небојше Коцићa биле су Лидија Стојадиновић  припадница Одреда жандармерије, Сузана Коцић једина жена у Србији оператер за беспилотне летелице, Јелена Танасковић  отправник возова, док  др Соња Шалингер интервентни кардиолог није могла да дође, јер је била неопходна на свом радном месту и данас.

Ове изузетне жене добиле су цвеће и по две карте за концерт Ивана Босиљчића.

Цвеће од  председника Градске општине Медијана Небојше Коциће добиле су и новинарке које су извештавале о овом догађају.

close