• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Одржана прва Интернационална Балканска олимпијада уметности и игре за Гранд Пехар Медијане 2018.

Autor:

Прва Интернационална Балканска олимпијада уметности и игре за Гранд Пехар Медијане 2018. оджана је у суботу 3.марта 2018.године у препуној сали Народног позоришта Ниш. Ову прелепу манифестацију организовала је   Балканска Алијанса у сарадњи са Градском општином Медијана,  Светском алијансом за уметност и игру из  Москве уз подршку Факултета уметности Универзитета у Нишу, Друштва српско-руског пријатељства и руских сународника „Наисус“ – Ниш, Међународне омладинске алијансе, Федерације за пријатељство са народима Русије и Фондације ОНД „Славјани“ из Бугарске .

Мале нишке балерине и балетани су, у великој конкуренцији такмичара из Србије, Бугарске, Русије, Републике Српске,Италије, Грчке и Румуније, освојиле шест златних медаља.

Ниш је на међународном нивоу у Балетским дисциплинама представила и донела злато Балетска СКЦ АКАДЕМИЈА под руководством  Владиславе Привољнове и  Балетска школа Марије Сенћански, а у Модерним плесовима злато и пехаре Нишу  је донела Dance Club Revolution  група под руководством Александре Станковић. Лесковачки Плесни клуб Step by step  однео је пет пехара за Латино дисциплине, а Пиротска Swan dance company освојила је златне медаље. AB Dance Center Београд у озбиљној борби добио је златне пехаре у Contemporariju Teatralnoj игри.


Свечану церемонију Олимпијаде  - ПАРАДУ ЗАСТАВА  са Дефилеом Застава отворили су учесници из шест држава: Србија, Бугарска, Русија, Грчка, Италија и Босна. Затим се се могле чути химне Србије, Бугарске и Русије у знак пријатељства и  посвећености Оснивању Олимпијаде на јиубиларни датум, тј.на дан када се навршило сто четрдесет година од краја ропства под Турцима у региону.

close
0.30040502548218