• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Нишавски управни округ и Градска општина Медијана почињу комунално уређење простора око пијаце „Бошко Буха“

Autor:

На иницијативу начелнице Нишавског управног округа Драгане Сотировски а у сарадњи са Градском општином Медијана и ЈКП „Паркинг сервисом“ почело је постављање канти за комунални отпад на пијаци „Боко Буха“, на Булевару Немањића у Нишу. На потезу поред најпрометније нишке пијаце наћи ће се нових 19 судова за ситну амбалажу и смеће, што би требало да допринесе бољој комуналној хигијени овог простора. По речима начелнице Драгане Сотировски, њена иницијатива потекла је од захтева грађана, продаваца на овој пијаци и власника локала.

-Већ на првом састанку са председником општине изнела сам проблем, и добила обећање да ће канте бити постављене. Такође сам изнела идеју да стазу између коловозних трака на Булевару Немањића освежимо калама, озеленимо и поставимо ограду да све то заштитимо. Од тада је протекло мало времена и ево нас већ на терену, почели смо да реализујемо то што смо договорили – каже Сотировски, наводећи да је председник Коцић одмах прихватио њену идеју и показао интересовање за решавање и других захтева грађана.

Први човек највеће нишке општине Небојша Коцић напомиње да је здушно подржао предлог начелнице Нишавског округа да се хигијена у овом делу града подигне на виши ниво, а чему ће допринети и нови судови на пијаци.

-Прихватили смо иницијативу, јер округ и општина морају да сарађују и буду сервис грађана. Контактирали смо ЈКП „Паркинг сервис“ и ево нас на терену, радимо увелико. Обавестићемо нашу комуналну инспекцију и Комуналну полицију Града Ниша да мало више пажње посвете простору око пијаце, да указују грађанима на то имају канте за смеће и сами буду  ревносни и чувају оно што имамо – каже Коцић.

По речима Коцића лепше време донеће и нови изглед Булевара Немањића на потезу од пијаце „Бошко Буха“ до кружног тока код Дома здравља. Ускоро ће почети постављање заштитне ограде од семафора код пијаце, до Тржног центра „Зона 3“,  озелењавање уништених површина између две коловозне траке, садња кана и посипање простора око дрвореда украсним „малчом“ у боји.

close
0.2093300819397