sort proizvodi
news

Државна секретарка Министарства за заштиту животне средине Ивана Хаџи Стошић у радној посети Градској општини Медијана

Autor:

Државна секретарка Министарства за заштиту животне средине Ивана Хаџи Стошић, данас је боравила у радној посети Градској општини Медијана и том приликом се интересовала о раду општине у области које покрива наведено министарство.

-Циљ је да на терену сагледамо планове, активности и проблеме у области заштите и унапређења квалитета животне средине. Овде сам од председника чула да су дивљу депонију у Брзом Броду претворили у спортске терене на које се наслања велики парк, што може да послужи као пример дорбе праксе другим општинама и градовима. Желимо да у директном контакту упознамо руководиоце у локалним самоуправама са могућностима и условима добијања средстава на конкурсима,  јер су нам то и скоро најчешће постављана питања – рекла је Хаџи Стошићева.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, упознао је државну секретарку са акцијама озелењавања вртића и школа на подручју општине, што је тек део унапређења заштите и очувања здраве животне средине и едукације најмлађих.

- Више од 100 хаварисаних и нерегистрованих возила је уклоњено уз асистенцију комуналне инспекције општине, планирамо поправку вењака у Светосавском парку, на Булевару Немањића реконструише се бициклистичка стаза. Од државне секретарке добили смо предлог да поставимо рециклажне пултове у које би се одлагале пластичне флаше или лименке, а заузврат добијале градске картице или можда допуна за интернет или телефон – рекао је Коцић, уз напомену да су овакве посете изузетно корисне, јер се корисне информације добијају из прве руке.

Претражите вести

Небојша Коцић

Председник Градске општине Медијана

email

Градска општина Медијана

place Париске комуне бб, 18108 Ниш, Србија

local_phone 018/532 - 992 ; 018/532 - 994 ; 018/532 - 995

email gomedijana@medijana.rs

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %