sort proizvodi
news

Градска општина Медијана први пут доделила награду у знак сећања на чувеног ратног хирурга

Autor:

Јелени Милошевић, најбољем студенту завршне године Медицинског факултета у Нишу у школској 2020/2021. години, председник Градске општине Медијана Небојша Коцић уручио је по први пут награду “Др Миодраг Лазић“. Општина је награду установила у знак сећања на чувеног нишког хирурга, др Миодрага Лазића, који је пре више од годину дана преминуо од последица изазваних корона вирусом,

-Награда се се састоји од плакете, повеље и новчане награде од 100 хиљада динара. Циљ је очување лика и дела др Лазића, у исто време жеља је да дамо подстицај талентованим младима људима да остану у земљи и буду подршка у сваком погледу нашој држави – рекао је овом приликом Коцић, нагласивши да је политика највеће нишке општине стална брига о новим генерацијама.

Јелену Милошевић, која је иначе из Врања, за тек установљено признање предложио је Медицински факултет у Нишу. Ово је каже тек једна у низу награда које је током школовања добијала, али је посебна јер носи име чувеног нишког лекара. Каже да јој учење представља уживање, планира да остане у Нишу и настави усавршавање у струци.

Додели награде присуствовала је и ћерка др Миодрага Лазића, Нина Вујошевић. Она је казала да је догађај изузетно емотиван за њу, јер би њен отац данас славио рођендан. Додала је и да би био пресрећан, да у овом тренутку зна, да је признање са његовим именом припало најбољој студенткињи и да је општина Медијана установила признање под његовим именом.

У априлу прошле године, у време ванредног стања, када је др Миодраг Лазић преминуо, највећа нишка општина одала је почаст великом нишком лекару интонирањем Марша на Дрину, што је била његова последња жеља и приказом његовог лика на Храму цара Константина и царице Јелене у Светосавском парку.

Претражите вести

Небојша Коцић

Председник Градске општине Медијана

email

Градска општина Медијана

place Париске комуне бб, 18108 Ниш, Србија

local_phone 018/532 - 992 ; 018/532 - 994 ; 018/532 - 995

email gomedijana@medijana.rs

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %