• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Ускоро реализација пројекта „Стаза љубави“ којим је креативни тим Градске општине Медијана победио на „КреНИ“ конференцији креативних индустрија

Autor:

Тема КреНИ 3 конференције, која је одржана од 30. новембра до 04. децембра 2017.године  била је је “Паметни градови”. Реч је о петодневној  конференцији на којој млади људи са почетним искуством у некој од области креативних индустрија раде са међународним предавачима на развоју својих идеја које доприносе решавању друштвених проблема у Нишу

 

Конференција има такмичарски карактер. Идејом за оплемењивање простора на потезу од Куће за венчање до Саборне цркве  победио је тим Градске општине Медијана.

 

Овим пројектом предвиђено је да испред саме Куће за венчање буде постављена статуа младенаца од кованог гвожђа, на коју би, након венчања, младенци постављали стилизована срца. Новцем од продаје тих срца финансирала би се вантелесна оплодња и лечење стерилитета.

На тротоару од Куће за венчање до цркве били би исцртани трагови мушких и женских стопа. У „street art“ био би укључен и пешачки прелаз до парка где би зебра била стилизована као чипка.

На углу испред такозване  мале цркве, био би постављен путоказ са натписима „Љубав“, „Вера“,“Нада“ усмерен ка Кући за венчање, Саборној цркви и парку.

На самом улазу у парк стајала би капија љубави од кованог гвожђа као и клупа за заљубљене.

 

Пројекат би највећим делом био финансиран из средстава прикупљених од котизације општина чији су тимови учествовали на конференцији.

 

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић захвалио је младим креативним људима из Медијаниног тима Алексеју Јовановићу,Ани Миленковић, Анђели Тодоровић, Катарини Ђуричковић, Николи Гоцићу, Страхињи Кристићу, Теи  Митић и Браниславу Јовановићу на сјајној идеји. Коцић је истакао да овом стазом током недеље прође више хиљада наших суграђана, али и гостију са стране и да је крајње време да се овај простор уреди и оплемени.


„КреНИ“ конференцију организовали су  Млади амбасадори уз подршку Града Ниша, Амбасаде Холандије у Србији, Делегације Европске уније у Републици Србији, Ерсте банке, Француског института у Нишу, Италијанског института за културу у Београду, Амбасаде САД-а у Београду, Аустријског културног форума.

 

close
0.25902414321899