• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Пријем за Николу Ђорђевића који је на Бадње вече спасио породицу из пожара

Autor:

Градска општина Медијана приредила је пријем за Николу Ђорђевића, који има само 14 година, али иза њега стоји велико дело. Овај млади Нишлија је на Бадње вече прошле године из пожара спасио мајку и брата и сачувао целу имовину породице, у Улици војводе Танкосића у Нишу.

-Сматрали смо да овакав гест нашег младог суграђанина не треба да остане непримећен и позвали га да буде наш гост. Од општине ће Никола добити 12 хиљада динара, мада материјална надокнада за учињено храбро дело не постоји – рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић и додао: -На овај начин желимо да подстакнемо и друге младе људе, да и у тешким тренуцима буду одговорни чланови своје породице, одговорни чланови целог друштва, да буду позитиван пример новим генерацијама. Иако се све десило прошле године, нисмо хтели да останемо неми пред овим догађајем, додаје Коцић.

Градској општини Медијана стигао је допис родитеља овог дечака у којем општину обавештавају о дешавањима на Бадње вече, када се пожар десио и када је Никола спречио катастрофу.  Никола је скроман, па за храброст коју је показао, каже, није желео ником да прича. Не знају ни школски другови о томе какво је празнично бадње вече доживео. Свако би на његовом месту учинио исто, каже Никола и додаје да у време пожара није размишљао о себи, већ мајци, члановима породице али и комшијама који би били угрожени да се ватра проширила. 

close
0.20251798629761