sort proizvodi
news

Едукација за писање сценарија кроз пројекат Бугарска-Србија

Autor:

У наставку курса за писање сценарија из серије предавања “Филозофија уметности”,  пројекта “Играјмо и плешимо заједно” (Dance and play together), CB007.2.13.091,  одржана су предавања под називом "Између догме и бренда - Осврт на актуелни положај младог глумца у Србији" Предавање је одржао Милош Унић, магистар сценских и изводјачких уметности, глумац Академског позоришта СКЦ Ниш. Гост предавања био је глумац из Новог Сада, Дарко Радојевић.

Тема овог предавања била је положај младог глумца у Србији, као и све оно са чиме се глумци срећу градећи свој пут и глумачку каријеру. Поред осврта на положај глумца, било је речи и о сновима, жељама, љубави, како према глуми, тако и према животу. Глумац, Дарко Радојевић, тог суботњег поподнева се у предавање укључио директно са барке на Дунаву, филмски, како је и приличило овој актуелној теми.

Предавачи су, говорећи о свом личном искуству, упознали слушаоце са проблемима и ситуацијама са којима се срећу глумци у нашој земљи. Други сет предавања идеално се надовезао на већ одржана предавања на тему писања драмског текста. На овај начин истакнуто је лично искуство које је неопходно за писање доброг сценарија, као и разумевање положаја глумаца и њиховог доживљаја сценарија који ће касније представити публици.

Претражите вести

Небојша Коцић

Председник Градске општине Медијана

email

Градска општина Медијана

place Париске комуне бб, 18108 Ниш, Србија

local_phone 018/532 - 992 ; 018/532 - 994 ; 018/532 - 995

email gomedijana@medijana.rs

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %