• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски у посети Градској општини Медијана

Autor:

Начелница Нишавског управног округа Драган Сотировски посетила је данас Градску општину Медијана и то је њена прва посета једној општини од њеног постављења. Састанак је организован на позив председника ове општине Небојше Коцића.

-Округ мора да буде спона између општине и државе, како би проблеми и недоумице које грађани имају били решавани на најбољи могући начин. Ово је начин да нову начелницу подржимо у њеном раду и избору да јој грађани буду на првом месту. То је и наш задатак - рекао је овом приликом Коцић и додао: - Сматрам да Градска општина Медијана као највећа нишка и једна од већих општина у Србији треба да служи за пример другим локалним самоуправама и да је неки логичан след догађаја да начелницу Округа први угостимо и саслушамо. Подршка других републичких органа нам је неопходна у раду, посебно Управног округа а што је разлог за непрекидну комуникацију, додао је први човек нишке општине.

Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, каже да је ово њена прва посета једној општини, али ће све у саставу Округа доћи на ред.  

-У разговору са председником општине посебна пажња посвећена је захтевима грађана Ниша које су они као приоритетне и нерешиве истакли приликом пријема недавно организованог у Нишавском управном округу. На састанку је иницирано решавање неких горућих, комуналних проблема и о томе су одмах обавештени грађани и организован састанак са њима – рекла је начелница Сотировски.

У сусрету је најављена је и потреба за бољом координацијом републичких и општинских инспекцијских служби. Сусрет је био прилика за сагледавање свеопштег стања на подручју Градске општине Медијана с једне стране и изналажења постојећих могућности да се квалитет живота грађана подигне на виши ниво. Озелењавање великих површина и атрактивније комунално уређење биће тек један од заједничких задатака.

Председник Коцић упознао је начелницу Округа са активностима које је највећа нишка општина реализовала у протеклих пет месеци, од када је он на њеном челу, као и плановима за 2018. годину.

close