• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Уручене стипендије и награде Фонда „Света Петка“ Градске општине Медијана

Autor:

Градска општина  Медијана доделила је тринаести пут стипендије и награде  Фонда „Света Петка“ најбољим студентима и најталентованијим младим људима са теритторије ове највеће нишке општине. Од укупно четрдесет троје пријављених на конкурс за стипендије, комисија је одабрала дванаест  најбољих који ће нардедних дванаест месеци примати стипендије у износу од 11 500 динара.
За награде за таленте конкурисало је  четрдесет петоро младих научника, спортиста и уметника, а награду у износу од 20 000 динара добило је њих дванаест.
Стипендије и награде су за нас пре свега признање за вишегодишњи рад и труд, истакли су награђени .
Добитнике стипендија и награда, њихове родитеље  и  пријатеље
поздравио је председник Скупштине Градске општине Медијана проф.др Жарко Ранковић. Честитао је награђенима  на уложеном труду и постигнутим резултатима, али и пожелео да остану у нашем граду и своје знање и таленат примене овде код нас на добробит свих.
Иначе, Градска општина Медијана основала је Фонд „Света Петка“ децембра 2005.године  ради подстицаја и стимулисања рада и развоја младих у области образовања, науке, културе, уметности и спорта као и решавања других животних потреба грађана који живе на територији Градске општине Медијана. Средства за рад Фонда обезбеђују се из буџета општине Медијана. Први конкурс расписан је почетком 2006.године 
До сада Градска општина Медијана стипендирала је укупно 96 најбољих студената и доделила 94 награде талентима  .
Из средстава Фонда Света Петка финанасира се и вантелесна оплодња. Помоћ у износу од по 200 000 динара до сада  су добила 123 брачна пара. 
Захваљујући средствима Фонда, по евиденцији Градске општине Медијана , до сада је рођено десетак беба. Надамо се да је тај број много већи, јер брачни парови нису у обавези да јаве исход интервенције . 

close