• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Комунално уређење Парка Светог Саве

Autor:

После много година, најлепши нишки парк, Парк Свети Сава и омиљено место Нишлија за одмор од посла и гужве, дотеран је ових дана. Сређени су сви летњиковци, замењен је и продужен кров на њима, како би покривали већу површину и заштиту.

На свим клупама које су биле оштећене или поломљене, замењене су штафне, офарбане су и враћене у првобитно стање. Укупно је офарбано 70 клупа.

-Било је крајње време да дотерамо овај простор, како му и приличи. Центар Ниша се полако преселио овде, те смо сматрали својом обавезом да светосавски парк учинимо уредним, чистијим и пријатнијим за боравак свих Нишлија, посебно најмлађих - каже председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, и наводи да је план да се Парк Свети Сава дотерује редовно, а можда и у целини реконструише у складу са финансијским могућностима  и потребама грађана.

У нишком Парку Светог Саве су бројни садржаји намењени свим узрастима и добима. Најмлађима су на располагању мобилијари, клацкалице, љуљашке и све оно што деци детињство чини интересатним. Храм цара Константина и царице Јелене доминира овим простором, па је уз локале и ресторане незаобилазно место посете бројних гостију из земље и иностранства. Непосредно уз парк су Основна школа „Свети Сава“ и зграда Градске општине Медијана, највеће нишке општине. Овде се налази и „сунчани сат“ поклон братске општине Сента, Градској општини Медијана, као и два соларна дрвета са пуњачима.

У Парку Светог Саве одржавају се бројне и изузетно посећене манифестације у организацији Градске општине Медијана – ломљење Чеснице, дочек Православне нове године, дечији програми у време Новогодишњих и других празника.

ОВАКО ЈЕ НЕКАД ИЗГЛЕДАЛО

 

 

close