• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Пријем за Нишлијку која две године заредом проналази дукат у Чесници

Autor:

Да није организације Градске општине Медијана на Бадње вече и дељења Чеснице, не би било ни моје среће, каже Нишлијка Стана Павловић, која две године заредом проналази дукат у празничној погачи коју својим суграђанима поклања Градска општина Медијана. Дукат је пронашла ове, али и прошле године.

-Унуци су се играли па сам ја дошла уместо њих по парче Чеснице, касније сам им поделила део погаче који сам добила, али је код мене остао део  у којем је управо био дукат – каже Стана уз напомену да цела њена породица поштује православне обичаје, сваке године долази на дељење Чеснице па је тако и прошле године била срећне руке.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић поздравио је посвећеност породице Павловић православним, традиционалним обичајима.

-Манифестације које највећа нишка општина организује су зарад грађана целог Ниша. Општини је посебно важна подела Чеснице, јер је то једини догађај, такве врсте, тога дана у Нишу – рекао је Коцић.  – Хвала што сте дошли да Вас упознам, што пратите своју општину и дођите нам опет идуће године, ко зна можда опет будете срећне руке, додао је први човек нишке општине у разговору са „срећном“ Нишлијком.

Иначе, породица Павловић је за свог трећег унука добила 120.000 динара, помоћ коју сваком трећерођеном детету у породици даје Градска општина Медијана са свог подручја. Сусрет са председником општине била је прилика да још једном захвале на бризи коју Медијана показује за родитељство и повећање наталитета.

close