• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Витез пливања – Никола Ђорђевић! Богојављенско пливање у организацији Градске општине Медијана

Autor:

Двадесетчетворогодишњи Никола Ђорђевић, студент Електронског факултета у Нишу, витез је  овогодишњег Богајављенског пливања које је дванаести пут одржано у организацији Градске општине Медијана.

Никола је пливао по други пут за Часни крст. Мотив за учешће, каже, жеља је каже да се докаже да може да буде најбољи у овом необичном такмичењу.

– Сви учесници богојављенског пливања су победници. Јер, није циљ да се победи, част је учествовати. Победу посвећујем породици која ме је подржала  – каже Никола, чији се две године млађи брат Урош такође такмичио.

Витез пливања је од Градске општине Медијана добио новчану награду од 30.000 динара,часни крст, златни ланац, привезак у облику крста и ловоров венац.

-Градска општина Медијана многим манифестацијама чува традицију, пливање на Богојављење је једна од њих. Поносан сам на све учеснике, дивим се њиховој храбрости – рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић и додао: – Ове смо године направили изузетак, желели да нагласимо храброст наше суграђанке Јованке Моровић и уврстили је у списак пливача. Велико хвала грађанима што су дошли да подрже учеснике пливања и што прате своју општину на догађајима које организујемо – нагласио је Коцић.

Сви учесници пливања такође су добили поклоне од Градске општине Медијана – захвалницу за учешће, златни крстић, баде мантил.

По традицији, на Богојављење, у трци за Часни крст који организује највећа нишка општина учествује 19 пливача, од чега по један представник Полицијске управе у Нишу, Жандармерије и Војске Србије. Ове године направљен је преседан, па се за титулу витеза Часног крста, као двадесети учесник борила и Јованка Моровић апсолвент медицине и мајка троје деце.

У Нишу је пливање у организацији Градске општине Медијана одржано уз свесрдну помоћ Нишке епархије, Спортског центра „Чаир“, Треће бригаде копнене војске Србије, Одреда Жандармерије, Управе за ванредне ситуације, Полицијске управе, Завода за хитну медицинску помоћ, Кола српских сестара, Удружења голубара „Цар Константин“ и Одреда „Вожд Карађорђе“.  Посетиоцима су служени  топли напици – кувана ракија и чај.  Необично лепо време за јануар привукло је велики броја грађана па су трибине чаирског базена било попуњене до последњег места.

close