• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Поводом Дана младих града Ниша Канцелариja за младе Градске општине Медијана и Савет за младе Града организовали трибину са темом „Омладинско предузетништво“

Autor:

„Посао задржава младе у земљи“-могла би да гласи порука са трибине коју су поводом 1. септембра, Дана младих града Ниша организовали Канцелариja за младе Градске општине  Медијана и Савет за младе Града Ниша. На трибини са темом  „Омладинско предузетништво“ говорио је  директор Регионалне привредне коморе Ниш Александар Милићевић, уз нагласак да је један од начина да млади остану овде и да  заснују породице врло важно да имају свој посао и буду успешни у раду.

- Комора  може да их повеже са правим партнерима са којима могу да започну свој посао и своје пословне односе и да им помогнемо у пласману онога чиме се баве, рекао је Милићевић, указујући да је мали проценат младих људи који је одлучио да на овај начин приходује за живот, због чега је важно чешће говорити о томе.

Представница немачке невладине организације "Хелп" Сања Митић саопштила је да ће ова организација  16.септембра започети реализацију пројекта  намењеног младима који желе да покрену сопствени бизнис и да ће пружити неопходну подршку. Пројектом ће бити подржано 30 малих бизниса са просечном  вредности гранта у опреми од 2.400 евра. Биће подржани програми у области услуга и заната.

Отпочињање сопственог бизниса није нимало једноставно, захтева стручну помоћ и познавање административних процедура и то је разлог што смо одлучили да баш ова тема буде на дневном реду трибине уприличене поводом Дана младих Града Ниша, каже координатор Канцеларије за младе Градске општине Медијана Никола Ждраљевић.

По речима председника Савета за младе при Скупштини града Ниша, Душана Ћирића,  омладинско предузетништво је увек актуелна тема, па су за отворени састанак бирани говорници који ће младим људима објаснити начине покретања посла у сопственој режији. Очекује се и формирање јединствене базе података младих  људи у Нишу. План је да добију праве адресе и потребне информације како да обезбеде средства за посао којим желе да се баве.

close
0.20537400245667