• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Одржан Први Медијана фестивал дронова

Autor:

На теренима у Брзом Броду током викенда одржан је Први Медијана фестивал дронова. Манифестација ове врсте  први пут је организована у Нишу, а званично први пут и у Србији.

Главни догађај  на Првом Медијана фестивалу дронова била је  FPV трка дронова класе пет инча. Учествовало је 16 такмичара, 15 из највећих српских клубова и један из Бугарске.

На основу постигнутих резултата такмичари су  бодовани и рангирани на светској листи возача дронова.

Прво место освојио је Chachaman и као награду добио даљински управљач за дрон, друго место припало је  Dr Zokiju за шта је награђен специјалним FPV наочарима кроз које се види поглед са дрона и тако управља летелицом. Треће  место заузео је  Architekt и добио две батерије за дрон. Иначе, сва тојица су из Београда.

Испред Градске  општине  Медијана најбољима награде је уручио члан Већа проф.др Срђан Јовковић. Он је овом приликом истакао да Градска општина Медијана радо подржава све активности које младима и свима осталима  омогућавају стицање нових знања и вештина.

Читава манифестација била је својеврстан спектакл за велики број посетилаца, а посебно за најмлађе који су, у оквиру радионица организованих у склопу Фестивала, имали прилику да се и сами опробају у вожњи дронова уз стручну помоћ инструктора.

Градска општина Медијана, Висока техничка школа Ниш и компанија AREA VIDEO SOLUTION суорганизатори су Првог Медијана фестивала дронова.Организатори истичу да су изузетно задовољни одзивом такмичара, самим такмичењем као и интересовањем грађана за ову манифестацију. Била је то прилика да се наши суграђани упознају са новим технологијама, њиховом применом и могућностима.

 

close
0.22208285331726