• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Градска општина Медијана и Житопек уручили донацију - колица за бебе Нишлијки Милици Милошевић из Ниша, мами тројице дечака – Јована, Вука и Огњена

Autor:

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић и директор нишког Житопека Милан Тодоровић, уручили су данас донацију - колица за бебе, Нишлијки Милици Милошевић и њеном супругу Богдану из Ниша. Они су родитељи тројице дечака – Јована, Вука и Огњена, рођених 20. јануара ове године. На пријем у своју општину и колица дошли су са породицом у проширеном саставу, јер је много посла око њих, каже мама Милица.

-Нисам очекивала уопште да ћемо добити колица. Толико сам пријатно изненађена гестом председника општине и директора Житопека, јер су ретки људи који испуњавају обећања. Захваљујем се од срца, јер ће лепо време напокон моћи да проведу у шетњи, напољу. До сада је то стварно био проблем,  каже Милица.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић подсетио је да је недавном пријему за маме са подручја ГО Медијане са министарком без портфеља Славицом Ђукић Дејановић, задуженој за демографску политику, Нишлијки Милици Милошевић обећао да ће покушати да набави колица за њене синове и на овај начин испуњава то обећање.

-Можда се набавка мало одужила јер таквих колица нема у Србији. Али, били смо упорни јер смо желели да улепшамо детињство Јовану, Вуку и Огњену, и олашкамо родитељску бригу. У овим временима није лако бринути о једном, а камоли о троје деце, па је утолико био већи изазов да помогнемо – рекао је Коцић, захваливши „Житопеку“ на пруженој руци сарадње.

Директор нишког „Житопека“, Милан Тодоровић родитеље нишких тројки сматра изузетно храбрим.

-Одговорили смо на позив Градске општине Медијана, јер је друштвено одговорно пословање саставни део рада наше фабрике и Компаније „Дон Дон“ у чијем саставу послујемо. Као родитељ малог детета сматрао сам за своју обавезу да помогнем Милици и Богдану, да им родитељство буде уживање, а не терет. Верујем да ће тако бити -  нагласио је Тодоровић.

По договору  породица ће колица добијена на поклон вратити општини када малишани одрасту, како би била прослеђена некој другој породици која буде имала среће и овако велику породицу.

Први човек нишке општине Небојша Коцић Милици је данас уручио и картицу са попустом за маме и бебе, која омогућава куповину робе и различите услуге у више од 40 друштвено одговорних фирми са попустом од 10 до 50 процената. Акција набавке најсавременијих колица за тројке и картица на дар, део су опште пронаталитетне политике коју спроводи највећа нишка општина у циљу проширења породице и унапређења демографске слике општине, Града Ниша и Републике Србије.

 

close
0.22841715812683