sort proizvodi
news

ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ ПРОЈЕКАТ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЕДИЈАНА И БУГАРСКОГ ГРАДА МОНТАНА

Autor:

Двочасовним концертом на главном тргу у бугарском граду Монтана приведен је крају Пројекат из Интерег ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија, под називом "Унапређење нематеријалне културне баштине у прекограничном региону“.

У сарадњи са пројектним партнером, драмским позориштем „Драгомир Асенов“ из Монтане у Бугарској, приказан је програм у извођењу Културно уметничког друштва „Абрашевић“ из Ниша, са српске стране и Дечијег играчког ансамбла „Пастрина“ из Монтане.

Будући да се ради о прекограничном пројекту, председник Градске општине Медијана Небојша Коцић сматра овај пројекат врло значајним, не само за општину већ и за Ниш, и Србију. Бугарски град Монтана је пројектни партнер каквог свака општина у Србији треба да има. Пружили су нам руку сарадње коју смо радо прихватили, и аплицирали за још два пројекта у области заштите животне средине и културе, каже први човек нишке Медијане.

Градоначелник  Монтане Златко Живков, поновио је да се Градска општина Медијана издвојила као поуздан и квалитетан партнер у аплицирању за средства ИПА фондова и са много одговорности приступа реализацији прекограничних пројеката. То је и разлог што се сарадња наставља, каже Живков.

Конкретним пројектом била је предвиђена  организација четири културно уметничке приредбе, на којима су се представљали српски и бугарски извођачи. Циљ пројекта је побољшање туристичке понуде и привлачење туриста на подручју Ниша, то јест Градске општине Медијана и Града Монтана у Бугарској. Пројектом је предвиђена набавка опреме за одржавање културних манифестација, урађена је заједничка стратегија за промоцију туризма и културну размену, и одштампана у тројезичној варијaнти. Постављен је и онлајн културни календар са информацијама о предстојећим догађајима и туристичким промоцијама Монтане и Градске општине Медијана. Вредност пројекта је близу 575 хиљада евра.

Завршни састанак пројектних тимова Монтане и Медијане биће одржан у суботу, 19.маја 2018. године у Градској општини Медијана.

 

Претражите вести

Небојша Коцић

Председник Градске општине Медијана

email

Градска општина Медијана

place Париске комуне бб, 18108 Ниш, Србија

local_phone 018/532 - 992 ; 018/532 - 994 ; 018/532 - 995

email gomedijana@medijana.rs

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %