• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Ваучери за социјално најугроженије становнике Градске општине Медијана

Autor:

Градска општина Медијана у сарадњи са Удружењем самохраних мајки, пред крај године, даривала је ваучерима у вредности од 1500 динара  300 социјално најугроженијих суграђана, који су се током године општини и Комисији за социјална питања обраћали за помоћ.

Градска општина Медијана једнократним новчаним помоћима које, на основу захтева и адекватне документације одобравају Веће И Комисија за социјална питања, помаже нашим социјално најугроженијим суграђанима да преброде неке тешке тренутке у животу.

Буџетом ГО Медијана за 2017 годину за социјалу је опредељено 5 милиона динара. Само Комисија је обрадила око 700 захтева  и доделила помоћ у износу од 2 милона 119 хиљада динара, истакла је Јелена Денић председница Комисије за социјална давања.

Пред крај године онима који су у најтежој ситуацији, њих око 300, поделили смо ваучере на 1 500 динара за куповину. Удрузење самохраних мајки, за своје најугроженије чланице, добило је 94 ваучера за куповину поклона за децу, казала је Денићева.

Иако је Буџет општине за 2018. годину прилично смањен, средства намењена социјалним давањима нису смањивана и остала су на нивоу ове године, односно износе 5 милиона динара.

close