• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

Нови дечји мобилијар на Тргу краља Александра

Autor:

Градска општина Медијана наставља да ради за децу Града Ниша. Најмлађима je данас предат на коришћење мобилијар на Тргу краља Александра, направљен у сарадњи општине и Одреда Жандармерије у Нишу. Први човек највеће нишке општине рекао је да је мобилијар постављен на основу захтева грађана и родитеља који живе у овом делу Ниша и на основу процене Градске општине Медијана да је на овом месту неопходан.

- Трг краља Александра и овај део Ниша је једна од најфреквентнијих и најурбанијих локација на подручју Градске општине Медијана. Много деце јој гравитира, било им је потребно место за игру и надам се да ће овде наћи свој кутак - рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић и позвао Нишлије да чувају градску имовину.

Представници Одреда Жандармерије у Нишу кажу да су радо прихватили иницијативу највеће нишке општине да део Ниша оплемене, јер је сарадња са локалном заједницом неопходна. Сусрет са „жандармерцима“ био је несвакидашњи догађај за малишане, те ће, договорено је, сарадња Градске општине Медијана и нишког Одреда Жандармерије бити настављена у правцу приближавања ове службе најмлађима.

Вредност радова на новом игралишту је преко 400.000 динара. Опремање још једног места за игру и уживање најмлађих, део је опште стратегије комуналног уређења јавних површина на подручју највеће нишке општине.

Нови мобилијари већ су постављени на пет локација, у Брзом Броду, код Дома здравља, на Византијском булевару (код Нурдора), и парковима код ДИС-а и Роде. Комунална служба ГО Медијана, инспекција али и Комунална полиција редовно обилазе мобилијаре, па се оштећења одмах санирају. Ради се и по пријавама грађана, јер морају да буду безбедни.

close
0.2795238494873