• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

ПРОМОЦИЈОМ КУЛТУРНОГ БЛАГА НАСТАВЉЕНА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЕДИЈАНА И БУГАРСКОГ ГРАДА МОНТАНА

Autor:

Градска општина Медијана и Град Монтана  реализују пројекат из Интерег ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија

"Унапређење нематеријалне културне баштине у прекограничном региону“.

Пројектом је, поред осталог, предвиђена и организација четири културно уметничка програма у којима ће заједно учествовати извођачи из Медијане и Монтане.

Први програм одржан је у Монтани. КУД „Абрашевић“ који је представио нашу општину и културно наслеђе наше земље извело је читав низ различитих сплетова игара одушевивши све присутне.

Партнери на пројекту, бугарски Град Монтана, представили су се  својим традиционалним играма, али и модерним плесом. Следећа манифестација биће одржана 30.октобра 2017.године у Градској општини Медијана у парку Свети Сава. 

Иначе, конкретан циљ пројекта је побољшање туристичке понуде и привлачење туриста на подручју Ниша, то јест Градске општине Медијана и Града Монтана у Бугарској. Пројектом је предвиђена набавка опреме за одржавање културних манифестација, затим  израда заједничке стратегије за промоцију туризма и културну размену која ће бити  одштампана у тројезичној варијанти . Биће постављен и онлајн културни календар са информацијама о предстојећим догађајима и туристичким промоцијама.Вредност пројекта је близу 575 хиљада евра.

Посета Монтани била је прилика да се размотри  и утврди даља сарадња Монтане и Медијане.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић и градоначелник  Монтане Златко Живков договорили су наставак сарадње, која је, како су обојица истакли, до сада била изузетна.

У наредном периоду аплицираћемо заједно са нашим бугарским партнерима код европских фондова са два или можда три пројекта који ће у многоме допринети побољшању комуналног реда на територији наше општине, истакао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић и додао да ће се они односити на уређење парка Свети Сава као и на набавку већег броја подземних контејнера за које су наши суграђани изузетно заинтересовани. Коцић је нагласио да ће се убудуће искључиво радити пројекти који ће донети бољитак грађанима Медијане, па и целог града.

 

close
0.22961401939392