• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi

by

Отворен 14. Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу 2023.

„Чудна прича“ уз протокол са Ршум фондацијом

by

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА 14. МЕДИЈАНА ФЕСТИВАЛА ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА И СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА 14. МЕДИЈАНА ФЕСТИВАЛА ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА И СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ

by

Сарадња КЗМ ГО Медијана и КЗМ Шабац

У сусрет обележавању Међународног дана матерњег језика Представници Канцеларије за младе Градске општине Медијана и Канцеларије за младе Градске општине Палилула састали су са представницима Канцеларије за младе града Шапца, поводом планирања активности у оквиру обележавања Међународног дана матерњег језика. Ови млади људи, прилику су искористили  за размену искустава, разговоре о актуелним проблемима младих у региону и дискусије о будућим заједничким акцијама и пројектима. Имајући у виду обострану отвореност и спремност за учвршћивање односа у будућности, представници поменутих КЗМ, које имају пуно потенцијала и могућности отварања нових перспектива за развијање сарадње на свим пољима, уверени су да ће успостављена комуникација бити успешна, дуготрајна и драгоцена за професионални ангажман и партнерство, канцеларија које граде. Представници Канцеларија  за младе из Ниша, уз захвалност на гостопримству, упутили су позив својим колегама, када ће се видети и дефинисати нове правце сарадње, уз уверење да ће их очувати и трајно унапредити.

by

Градска општина Медијана 17. пут организовала пливање за Часни крст

Најмлађи учесник, Марко Тодоровић – први до крста! Марко Тодоровић први је допливао до Часног крста у пливачком надметању, које је Градска општина Медијана, и ове године, организовала на отвореном базену Спортског центра „Чаир“. Марко први пут учествује на овој манифестацији, има 18 година и најмлађи је овогодишњи учесник. Ученик је средње Медицинске школе, 14 година члан пливачког клуба „Ниш 2005“ и члан репрезентације. „Градска општина Медијана настоји да сачува све традиционалне, духовне и трајне вредности кроз ову манифестацију“, изјавио је овом приликом, председник  ГО  Медијана Небојша Коцић. Уз захвалност свима, који су и овог пута помогли да се догађај успешно реализује, председник Коцић је додао, да су „сви учесници пливања за Часни крст, а посебно даме, Виолета и Јадранка, показалe снагу воље, духа, храбрости и снаге“ и да „пливање не треба да има такмичарски карактер, јер овај празник симболизује саборност, ширење мира, љубави и вере, која нас уједињује“. Овогодишњи Богојављенски витез, дариван је Часним крстом, златним ланчићем са крстом, ловоровим венцем и  новчаном  наградом у износу од 30.000 динара. Сви учесници даривани су златним крстићем. Уз свечани строј припадника Жандармерије, цео догађај био је пропраћен симболичним летом голубова, који су пуштени пре самог почетка такмичења. Највећа нишка општина, ову манифестацију организовала је у сарадњи са Нишком епархијом, свештенством Храма Св.цар Константин и царица Јелена, Спортским центром „Чаир“, Ронилачким  клубом NAISSUB, Колом српских сестара, Удружењем голубара „Цар Константин“ и другим установама и институцијама.  Велико интeресовање пливача, да буду део традиционалне манифестације, најбоља је потврда великог значаја који овај празник има, а којим се враћамо истинском духу, саборности и неговању православне традиције. Хришћански празник Богојављење, празнује се и обележава у спомен  крштења Исуса Христа на реци Јордан.  Верује се да улазак у воду доноси добро здравље, а онај ко први доплива до Часног крста, имаће срећe током целе године. Велики број окупљених грађана, упркос лошим временским приликама, присуствовао је догађају и бодрио учеснике у пливачком надметању за Богојављенски крст. Претходне две године, манифестација је организована без присуства публике, уз поштовање епидемиолошких мера услед ковида 19. 

by

OБАВЕШТЕЊЕ

Градска општина Медијана, у четвртак 19.јануара 2023.године, са почетком у 12 сати, на отвореном базену СЦ Чаир у Нишу, организује пливање за Богојављенски крст. Првих 19 такмичара, који добију здравствену потврду о психо-физичкој спремности, моћи ће да учествују у пливачком надметању за Часни крст. Поред симболичног броја учесника, за Богојављенски крст пливаће и три припаднице лепшег пола. Међу пријављеним потенцијалним пливачима, пливаће и по један представник Војске Србије, Министарства унутрашњих послова ПУ-Ниш, Жандармерије и Сектора за ванредне ситуације. Највећа нишка општина, ову манифестацију организује у сарадњи са Нишком епархијом, Спортским центром „Чаир“, Ронилачким  клубом NAISSUB, Удружењем голубара „Цар Константин“ и другим установама и институцијама. После двогодишње паузе, односно одржавања манифестације без присуства публике, услед епидемиолошкe ситуацијe изазване вирусом COVID-19, Нишлије ће ове године, поново моћи да присуствују догађају и бодре пливаче. Добродошли! Ваша ГО Медијана

by

После двогодишње паузе Градска општина Медијана организовала дочек нове године по Јулијанском календару

Лексингтон бенд оборио рекорд Светосавског парка! Наступом Лексингтон бенд у препуном Парку Светог Саве Градска општина Медијана је у присуству бројних грађана обележила почетак Православне нове године. Према неким проценама, концерту је присуствовало више од 10 хиљада људи, па је вероватно овог 13. јануара оборен рекорд Светосавског парка. Више хиљада грађана и гостију из Ниша, региона и иностранства, највише из Бугарске, певало је више од два сата највеће хитове популарне српске групе: Добро да није веће зло, Мирис кармина, У срце ударај, Пришла, Потражи ме, Дођи ове ноћи, Годинама, Донеси, Ја те срећом частим, Љетне кише, Не постоји разлог,  Како је, тако је... Почетак православне нове године обележен је одбројавањем у поноћ и симболичним ватрометом. Интересовање за наступ Лексингтон групе владало је данима унапред, па број гостију на традиционалној манифестацији није ни био изненађење.  Бенд је основан 2004. године и један је од најпопуларнији у Србији и региону. Највећа нишка општина традиционално организује дочек нове године по Јулијанском календару, али је он због епидемије корона вируса изостао у последње две године. 

close
0.24157094955444