sort proizvodi

PROJEKTI

by

Млади писци сценарија подржани кроз пројекат Бугарска-Србија

Мотивисање младих уметника за писање сценарија настављено је кроз серију предавања и онлајн дискусија у активности названој “Филозофија уметности”, пројекта “Играјмо и плешимо заједно” (Dance and play together), CB007.2.13.091. О процесу едукације за писање сценарија причали су Милош Унић, магистар сценских и извођачких уметности, и Милутин Милошевић, студент друге године филмске режије.

by

Основе добре фотографије - едукација кроз пројекат Бугарска-Србија

Путем Зоом интернет платформе одржана су предавање под називом "Процес настанка “добре” фотографије" у оквиру  активности “Филозофија уметности”,  пројекта “Играјмо и плешимо заједно” (Dance and play together), CB007.2.13.091. Предавања је одржао Даворин Динић, члан Ансамбла Позоришта лутака у Нишу, аутор самосталних изложби и фото пројеката, добитник престижних награда на фото фестивалима. Тема предавања била је процес настанка добре и квалитетне фотографије. Предавач је, говорећи о својим почецима и искуству, упознао слушаоце са оним што је потребно за настанак фотографије, почевши од потребне опреме до обраде фотографије. Емитовањем припремљене презентације уз пратећа објашњења, имали смо прилику да заједно разумемо идеју, сврху и поруку фотографије. Такође, део предавања био је посвећен обради фотографије као и факторима који утичу на њен квалитет, попут светлости, перспективе, умањења формата. Сваки битан сегмент и предуслов за добру фотографију праћен је примерима фотографија и посебно приказан и објашњен.

by

Едукација за писање сценарија кроз пројекат Бугарска-Србија

У наставку курса за писање сценарија из серије предавања “Филозофија уметности”, пројекта “Играјмо и плешимо заједно” (Dance and play together), CB007.2.13.091, одржана су предавања под називом "Између догме и бренда - Осврт на актуелни положај младог глумца у Србији" Предавање је одржао Милош Унић, магистар сценских и изводјачких уметности, глумац Академског позоришта СКЦ Ниш. Гост предавања био је глумац из Новог Сада, Дарко Радојевић.

by

Резиме предавања одржаних у оквиру курса “Филозофија уметности”, пројекта међуграничне сарадње Interreg - IPA CBC, Bulgaria - Serbia, под називом “Играјмо и плешимо заједно”

У оквиру пројекта медјуграничне сарадње, Interreg - IPA CBC, Bulgaria - Serbia, под називом “Играјмо и плешимо заједно” одржана су предавања на тему “Филозофија уметности”. Укупно је одржано шест предавања у оквиру курса “Филозофија уметности”. Предавања су одржана путем интернет платформе, с обзиром на немогућност окупљања људи услед пандемије изазване вирусом Цовид-19.

by

Едукација младих у уметничком изражавању кроз пројекат Бугарска-Србија

У оквиру пројекта прекограничне сарадње, Interreg - IPA CBC, Bulgaria - Serbia, под називом “Играјмо и плешимо заједно” (Dance and play together), CB007.2.13.091, одржана су предавања на тему “Филозофија уметности”. Предавања су одржана путем Zoom интернет платформе, с обзиром на немогућност окупљања људи услед пандемије изазване вирусом Covid-19. Ова серија предавања имала је три основне теме: историја европске уметности као форме уметничког изражавања током векова; писање сценарија и основе фотографије.

Небојша Коцић

Председник Градске општине Медијана

email

Градска општина Медијана

place Париске комуне бб, 18108 Ниш, Србија

local_phone 018/532 - 992 ; 018/532 - 994 ; 018/532 - 995

email gomedijana@medijana.rs

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %