• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi

by

Сарадња КЗМ ГО Медијана и КЗМ Шабац

У сусрет обележавању Међународног дана матерњег језика Представници Канцеларије за младе Градске општине Медијана и Канцеларије за младе Градске општине Палилула састали су са представницима Канцеларије за младе града Шапца, поводом планирања активности у оквиру обележавања Међународног дана матерњег језика. Ови млади људи, прилику су искористили  за размену искустава, разговоре о актуелним проблемима младих у региону и дискусије о будућим заједничким акцијама и пројектима. Имајући у виду обострану отвореност и спремност за учвршћивање односа у будућности, представници поменутих КЗМ, које имају пуно потенцијала и могућности отварања нових перспектива за развијање сарадње на свим пољима, уверени су да ће успостављена комуникација бити успешна, дуготрајна и драгоцена за професионални ангажман и партнерство, канцеларија које граде. Представници Канцеларија  за младе из Ниша, уз захвалност на гостопримству, упутили су позив својим колегама, када ће се видети и дефинисати нове правце сарадње, уз уверење да ће их очувати и трајно унапредити.

by

Канцеларија за младе Градске општине Медијана победник је на Националном хакатону из области заштите животне средине

Здравија животна средина, са Медијаном Канцеларија за младе Градске општине Медијана победник је на Националном хакатону из области заштите животне средине (климатских промена) у оквиру ЕУ пројекта ACTJUST (actjust.eu). Тим од 5 чланова, координатора и волонтера КЗМ ГО Медијана, учествовао је на овом такмичењу, промовишући екологију и значај заштите животне средине. На пројекту је учествовало још 6 ЕУ земаља, а најбољи тимови из сваке земље учествоваће на интернационалном хакатону из области заштите животне средине, који ће бити одржан у Бечу, у фебруару 2023. године, у просторијама УН-а уз присуство представника ЕУ и УН-а.  Циљ скупа била је промоција екологије и истицање значаја решавања проблема из области заштите животне средине, с обзиром на висок ниво загађења, како у свету тако и у Србији. Догађаји попут овог, на којима млади исказују свој потенцијал и на креативан начин нуде различита решења, у овом случају, у области животне средине, показатељ су да млади, уз адекватну подршку, могу бити покретачи промена у друштву.

by

КЗМ ГО Медијана, једини представник на VIII Сајму каријерног вођења и саветовања

Канцеларија за младе Градске општине Медијана била је учесник VIII Сајам каријерног вођења и саветовања, који је организовала Београдска отворена школа, у сарадњи са Националном асоцијацијом канцеларија за младе, а уз подршку Министарства туризма и омладине. Као једини представници Канцеларија за младе из Србије, координатори Канцеларије за младе ГО Медијана, Милица Јованић и Вукота Радовановић, овом приликом, представили су активности и пројекте, планиране и реализоване у 2022.године и истакли значај каријерног саветовања и вођења, као и сарадње свих сектора у овој области за развој младих, њихово професионално усавршавање и напредовање. Поносни на рад највеће нишке општине, као и на рад Канцеларије за младе ГО Медијана, координатори су разменили идеје и промотивне материјале са излагачима на сајму и најавили да ће у 2023. наставити са добром праксом, са више активности, пројеката, семинара. Иначе, Сајам за каријерно вођење и саветовање реализован је у склопу пројекта Квалитетне услуге каријерног вођења и саветовања: стандардима за бољу запошљивост младих. У оквиру планираних активности, истичући значај тимског рада, Канцеларија за младе Градске општине Медијана, у сарадњи са КЗМ Палилула и КЗМ Црвени Крст и уз велику помоћ волонтера, обележила је Светски дан борбе против сиде.

by

Активности Канцеларије за младе Градске општине Медијана у сарадњи са КЗМ Града Ниша

Тимски рад „очистио“ нишавски кеј

by

Млади Канцеларије за младе ГО Медијана са грађанима у Светосавском парку

Чланови Канцеларије за младе Градске општине Медијана Никола Ждраљевић и Маја Живковић разговарали су данас са грађанима у Светосавском парку, како би чули нове предлоге за уређење једног од најпопуларнијих места за дружење и одмор у Нишу. Нишлије који овде проводе време траже да се столови под вењацима офарбају а кров који је ГО Медијана поправљала продужи још мало, како би могао да их штити од кише и сунца. Посетиоцима је подељен  Информатор о раду највеће нишке општине у време ванредног стања, што је био повод да се грађани захвале волонтерима на помоћи коју су им током овог периода безрезервно пружали.

by

Регионални састанак КЗМ – регион Југ одржан у Нишу

Како унапредити рад канцеларија за младе?

by

КЗМ ГО Медијана укључује се у унапређење пословног окружења градских предузећа

Студенти улепшавају Тржницу

by

Канцеларија за младе Градске општине Медијана на Самиту младих у Београду

Паметни градови су будућност

by

Канцеларија за младе ГО Медијана поделила студентима карте за фестивал

Подељене карте за музички фестивал Нисомниа

close
0.24381494522095