• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi

by

City Fest и ове године у сарадњи са ГО Медијана

Градска општина Медијана, суорганизатор је четвртог по реду Фестивала документарног филма „City Fest“, који се одржава 27. и 28.августа 2022.године, на Амфитеатру на кеју, у организацији City Marketing Centra, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Тим поводом, у скупштинској сали ГО Медијана, одржана је конференција за новинаре, на којој је чланица Већа ГО Медијана, Маја Живковић истакла да „највећа нишка општина подржава овакве и сличне културно-уметничке манифестације, које имају важну друштвену и историјску одговорност“, а то је „да сачувају памћење из прошлости, јер историја, култура и традиција, кључни су сегмент сваког друштва и дужност свих нас је, да их чувамо и преносимо на садашње и будуће генерације“. Као бивша кошаркашица, Живковићева је изјавила, да јој је драго што се фестивал окреће и спортском садржају и упутила позив свим суграђанима, а посебно онима који се баве спортом, да дођу и испрате овај фестивал. На конференцији о фестивалу говорили су, Оливер Пауновић, продуцент филма “То је Тома” и директор фестивала, Владимир Ристић, редитељ филма “То је Тома”, Виолета Милићевић, селектор Фестивала документарног филма “ City Fest ”, Дејан Дабић, оснивач фестивала и филмски критичар. По речима директора фестивала“ тежња свих учесника у организацији је да фестивал заживи, развија се и постане традиционални“. „Оно што је ове године карактеристично, када је овај фестивал у питању је филмска разноликост, а новина су награде за најбољи спортски и најбољи музички филм“ додаје Пауновић. Овогодишњи фестивал отвориће популарни српски глумац Драган Гаги Јовановић, a познати рок музичари Влада и Бајка кроз „Ходача на жици“, обележиће 50 година свог музичког стваралаштва. За два дана трајања фестивала, биће приказано девет глумачких остварења. Од тог броја два документарца су из земаља региона, док су остале филмове радиле продукције из Србије. Фестивал ће свечано бити отворен, након приказивања филма Колевка. У наставку програма, публика ће моћи да погледа филмове: То је Тома, Владимира Ристића, а затим Кнез Лазар, Марка Маринковића и филм Босна, Аријане Сарачевић Хелач. Другог дана фестивала, биће приказани филмови: Амбасадори културе свога времена, Велимира Стојановића, Иванова игра, Томислава Жаје, Није важно одакле сам, Небојше Илића и Анатема, Микице Кулића. Најбољи филм добиће награду “Мирољуб Мика Јовановић”, биће додељена и награда за најбољу режију, међународни филм, али и друга признања за учешће на фестивалу.

by

Микс рокенрола, поп музике и народњака на Медијанином културном лету 2022.

Ангелина затворила популарни Медијана фест Једна од најпопуларнијих младих поп певачица Анђелина Вујовић са својим бендом, интерпретацијом популарних песама и својим хитовима, на сјајан начин затворила је овогодишње „Медијанино културно лето 2022.“, у организацији Градске општине Медијана. Анђелина је својим песмама Буди у близини, Ко си ти уствари, Пиле моје, Сијам, Чекам те ја, и многим другим песмама, направила сјајну атмосферу и приредила добру забаву посетиоцима Медијаниног културног лета и љубитељима модерног звука.  Претходних вечери, верна публика популарног Медијана феста имала је прилику да ужива слушајући хитове наших познатих извођача, Дејана Цукића, Жељка Васића, Мире Шкорић. Да подсетимо, прва манифестација „Медијанино културно лето“ одржана је 2006. године. Није је било само 2020. године, због актуелне епидемиолошке ситуације изазвaне корона вирусом.

by

Медијанино лето настављено уз хитове Жељка Васића и Мире Шкорић

Ниш певао са Жељком и Миром

by

Почело

Дејан Цукић одушевио верне посетиоце свирком, на "Медијанином културном лету 2022." у организацији Градске општине Медијана, Дејан Цукић је показао зашто се његово име памти, а велики број посетилаца доказао је да, упркос дугом броју година на сцени, песме овог музичара остају непролазне. Ја бих да певам..., Играмо на улици, Заједно, Улица без бројева, што је и назив деветог студијског албума овог српског музичара, а уједно и пети који је снимио са својом пратећом групом Спори ритам бенд, само су неке од песама, у којима је публика на отварању Културног лета у Медијани, могла да ужива. После концерта Дејана Цукића у парку Свети Сава, овогодишњи концерти које највећа нишка општина организује у оквиру „Медијаниног културног лета“ настављају се у среду, 10. августа,  наступом поп певача Жељка Васића и поп-фолк певачице Мире Шкорић. Жељко Васића би на сцени требало да буде од 21 сат до 22.30, док је почетак концерта Мире Шкорић предвиђен за 22.40, и трајаће до поноћи. Медијанино лето затвориће Ангелина Вујовић, у четвртак, 11. августа. Концерт почиње у 21 сат.

by

Акција највеће нишке општине и волонтера поред Нишаве и Габровачке реке

Општина Медијана на захтев грађана уништава амброзију

by

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић разговарао са Нишлијама

О свим проблемима са грађанима

by

ГО Медијана наставила поделу воде

Председник ГО Медијана Небојша Коцић са сарадницима наставио је поделу флашица воде суграђанима у центру Ниша. - Надамо се да смо грађанима који морају да буду напољу по из неког разлога, бар мало олакшали боравак на напољу. Јуче и данас поделили смо 400 флашица воде, сутра ћемо још 200, рекао је Коцић. Воду је обезбедила највећа нишка општина, а пракса поделе Нишлијама током врелих летњих дана, почела је прошле године.

by

Највећа нишка општина дели воду суграђанима

Због изузетно високих температура запослени у Градској општини Медијана делили су данас у центру Ниша суграђанима флашице воде. Председник највеће нишке општине Небојша Коцић каже да ће се и сам укључити у акцију  током викенда, за када се најављују екстремне врућине.  - То је мали гест, али ће значити и Нишлијама и гостима нашег града. Прошле године је акција наишла на одобравање, па смо решили да је поновимо и ове, каже Коцић.  

by

Видовданска академија у Нишу и ове године уз учешће највеће нишке општине

И Медијана наградила ученике генерације

by

Одржана 13. седница Скупштине ГО Медијана

Усвојен завршни рачун за 2021. годину

close
0.39424991607666