• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi

by

Конференција за новинаре поводом две године градске и општинске власти у Нишу

Приоритети Медијане: пронаталитетна политика и комунално уређење Пронаталитетна политика и комунално уређење били су приоритети у раду Градске општине Медијана у протекле две године, и тако ће и остати у предстојећем периоду – рекао је председник Градске општине Медијана  Небојша Коцић  на конференцији за новинаре која је одржана у Градској кући и на којој су представљени резултати рада градске и општинске власти у претходне две године.  -Имамо дугу традицију у пронаталитетној политици и у центар општинске политике поставили смо дете. Потребно нам је што више новорођених беба, који ће наследити све капиталне инвестиције. Много је инфраструктурних пројеката, али је зато потребно да имамо што више деце, и ГО Медијана је пета у Србији по издвајању средстава за пронаталитетну политику, упркос томе што имамо преко 100.000 становника. За свако трећерођено дете у породици издвајамо 1000 евра. Свака прворођена беба у недељи има 10.000 динара од ГО Медијана. Имамо и рекордни број људи који су се јавили за вантелесну оплодњу, а ми смо као општина ту да помогнемо са по 200.000 динара брачним паровима, Ту су и студентске стипендије и награде Комисије Света Петка – рекао је Коцић и додао: -У пронаталитетну политику спадају и манифестације Медијана за бебу више, Зимски дани у Медијани, картица за бебе, постављање 11 клупа за мајку и бебу у сарадњи са Компанијом Роаса, организовање бесплатних, превентивних прегледа за жене. Коцић је нагласио да као Градска општина, Медијана има ограничене ингеренције, али свој рад заснива на идеји да сваком грађанину мора да се изађе у сусрет. - Велики је број захтева за уградњу подземних контејнера, па је у протекле две године уграђено чак 66.  Имамо и фонд “Хранитељство по мери детета”. Сви запослени у ГО Медијана имају обавезу да плаћају све што  ујутру пре посла попију, а сва средства која се уберу од тога се усмеравају у овај фонд. Од тих средстава децу из хранитељсих породицама сваке године награђујемо нечим. Ове године смо њих 27-оро, и 14-оро хранитеља одвели на Залтибор, додао је први човек нишке општине. За последње две године ГО Медијана организовала је више од стотину манифестација, радионица, акција - посвећених очувању традиције, културе, обележавању важних датума. Сарадња са Нишком Епархијом и Војском Србије била је изузетна. Организовано је 10 хуманитарних акција и три ликовне колоније. Установљена је награда др Миодраг Лазић у част нишког др Лазе и награду од 100 хиљада динара и плакету добило је двоје најбољих студената Медицинског факултета у Нишу. За једнократну помоћ преко Центра за социјални рад издвојено је скоро 10 милиона динара (помоћ социјално угроженим породицама, одраслима и деци за лечење у земљи и иностранству, деци која су остала сама због смрти родитеља током пандемије).

by

Завршен IV Фестивал документарног филма

Филмови под небом Медијане Глумац Драган Гаги Јовановић отворио је на Амфитеатру на кеју IV Фестивал документарног филма „City Gold Gondola Fest“ у организацији ГО Медијана и City Marketing Centra, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.   „Највећа нишка општина подржава овакве и сличне културно-уметничке манифестације, које имају важну историјску и друштвену одговорност“ истакла је овом приликом, чланица Већа ГО Медијана, Маја Живковић и додала да је „дужност свих нас да сачувамо сећање на дивне и велике  људе и догађаје,  о којима су ови филмови снимљени и преносимо га на садашње и будуће генерације“. „City Gold Gondola Fest“ једини је фестивал документарног филма у Нишу“, изјавио је Оливер Пауновић, директор „City grupe“ и продуцент и захвалио се „свим пријатељима, који  су овај фестивал подржали, али и ауторима фестивала који су уступили своја документарна остварења, која ће публика у Нишу, имати прилику да погледа“. За два дана трајања фестивала приказано је девет глумачких остварења. Публика је имала прилику да погледа  филмове  Колевка, То је Тома, Кнез Лазар, Босна, Амбасадори културе свога времена, Иванова игра, Није важно одакле сам, Анатема, а додељене си и награде и уручена признања. 

by

City Fest и ове године у сарадњи са ГО Медијана

Градска општина Медијана, суорганизатор је четвртог по реду Фестивала документарног филма „City Fest“, који се одржава 27. и 28.августа 2022.године, на Амфитеатру на кеју, у организацији City Marketing Centra, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Тим поводом, у скупштинској сали ГО Медијана, одржана је конференција за новинаре, на којој је чланица Већа ГО Медијана, Маја Живковић истакла да „највећа нишка општина подржава овакве и сличне културно-уметничке манифестације, које имају важну друштвену и историјску одговорност“, а то је „да сачувају памћење из прошлости, јер историја, култура и традиција, кључни су сегмент сваког друштва и дужност свих нас је, да их чувамо и преносимо на садашње и будуће генерације“. Као бивша кошаркашица, Живковићева је изјавила, да јој је драго што се фестивал окреће и спортском садржају и упутила позив свим суграђанима, а посебно онима који се баве спортом, да дођу и испрате овај фестивал. На конференцији о фестивалу говорили су, Оливер Пауновић, продуцент филма “То је Тома” и директор фестивала, Владимир Ристић, редитељ филма “То је Тома”, Виолета Милићевић, селектор Фестивала документарног филма “ City Fest ”, Дејан Дабић, оснивач фестивала и филмски критичар. По речима директора фестивала“ тежња свих учесника у организацији је да фестивал заживи, развија се и постане традиционални“. „Оно што је ове године карактеристично, када је овај фестивал у питању је филмска разноликост, а новина су награде за најбољи спортски и најбољи музички филм“ додаје Пауновић. Овогодишњи фестивал отвориће популарни српски глумац Драган Гаги Јовановић, a познати рок музичари Влада и Бајка кроз „Ходача на жици“, обележиће 50 година свог музичког стваралаштва. За два дана трајања фестивала, биће приказано девет глумачких остварења. Од тог броја два документарца су из земаља региона, док су остале филмове радиле продукције из Србије. Фестивал ће свечано бити отворен, након приказивања филма Колевка. У наставку програма, публика ће моћи да погледа филмове: То је Тома, Владимира Ристића, а затим Кнез Лазар, Марка Маринковића и филм Босна, Аријане Сарачевић Хелач. Другог дана фестивала, биће приказани филмови: Амбасадори културе свога времена, Велимира Стојановића, Иванова игра, Томислава Жаје, Није важно одакле сам, Небојше Илића и Анатема, Микице Кулића. Најбољи филм добиће награду “Мирољуб Мика Јовановић”, биће додељена и награда за најбољу режију, међународни филм, али и друга признања за учешће на фестивалу.

by

Микс рокенрола, поп музике и народњака на Медијанином културном лету 2022.

Ангелина затворила популарни Медијана фест Једна од најпопуларнијих младих поп певачица Анђелина Вујовић са својим бендом, интерпретацијом популарних песама и својим хитовима, на сјајан начин затворила је овогодишње „Медијанино културно лето 2022.“, у организацији Градске општине Медијана. Анђелина је својим песмама Буди у близини, Ко си ти уствари, Пиле моје, Сијам, Чекам те ја, и многим другим песмама, направила сјајну атмосферу и приредила добру забаву посетиоцима Медијаниног културног лета и љубитељима модерног звука.  Претходних вечери, верна публика популарног Медијана феста имала је прилику да ужива слушајући хитове наших познатих извођача, Дејана Цукића, Жељка Васића, Мире Шкорић. Да подсетимо, прва манифестација „Медијанино културно лето“ одржана је 2006. године. Није је било само 2020. године, због актуелне епидемиолошке ситуације изазвaне корона вирусом.

by

Медијанино лето настављено уз хитове Жељка Васића и Мире Шкорић

Ниш певао са Жељком и Миром

by

Почело

Дејан Цукић одушевио верне посетиоце свирком, на "Медијанином културном лету 2022." у организацији Градске општине Медијана, Дејан Цукић је показао зашто се његово име памти, а велики број посетилаца доказао је да, упркос дугом броју година на сцени, песме овог музичара остају непролазне. Ја бих да певам..., Играмо на улици, Заједно, Улица без бројева, што је и назив деветог студијског албума овог српског музичара, а уједно и пети који је снимио са својом пратећом групом Спори ритам бенд, само су неке од песама, у којима је публика на отварању Културног лета у Медијани, могла да ужива. После концерта Дејана Цукића у парку Свети Сава, овогодишњи концерти које највећа нишка општина организује у оквиру „Медијаниног културног лета“ настављају се у среду, 10. августа,  наступом поп певача Жељка Васића и поп-фолк певачице Мире Шкорић. Жељко Васића би на сцени требало да буде од 21 сат до 22.30, док је почетак концерта Мире Шкорић предвиђен за 22.40, и трајаће до поноћи. Медијанино лето затвориће Ангелина Вујовић, у четвртак, 11. августа. Концерт почиње у 21 сат.

close