• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi

by

Одржан семинар на тему безбедности у саобраћају

За безбеднију Медијану У препуној свечаној сали основне школе Свети Сава у Нишу одржан је едукативни семинар из области безбедности у саобраћају у организацији Градске општине Медијана. Предавач на семинару био је г. Милан Митић из Пожаревца, промотер агенције за безбедност у саобраћају, који је пре пар година имао трагичну судбину и умало није настрадао у саобраћајној несрећи, коју је проузроковао несавесном вожњом мотоцикла и конзумирањем алкохола пре вожње. Он је кроз кратки документарни филм и причу, своје искуство пренео ученицима седмог и осмог разреда ОШ Свети Сава, са циљем превенције саобраћајних незгода. Поштовање прописа и културна свест о томе да не угрозимо свој, али ни туђ живот, свакако су предуслови сигурног и безбедног кретања. Оваква и слична предавања, од велике су важности за подизање свести о значају придржавања мера безбедности и могу утицати на превенцију незгода у саобраћају.

by

Војна болница у Нишу добила нову опрему

Скенер најновије генерације стигао у Ниш Војна болница у Нишу добила је најсавременији мултислајсни скенер вредан скоро 60 милиона динара. Министар одбране, Небојша Стефановић је тим поводом посетио Војну болницу и саопштио да ће скенер пацијентима омогућити да у што краћем року и са минималним зрачењем добију неопходне резултате. Из ове установе наводе да је нови скенер намењен широком спектру дијагностичких процедура и снимању костију, грудног коша, мале карлице, крвних судова, абдомена, главе, трауматских повреда и виртуелној колоноскопији. Поред руководства Града Ниша посети је присуствовао и председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, на чијој се територији и налази нишка Војна болница.

by

Завршен 13. Ауто сајам у Нишу

Фирми Равееx - награда за најбољи штанд Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић уручио је награду за најбољи штанд фирми Raveex, чиме је и званично завршен 13. Ауто сајам, чији је суорганизатор, традиционално била највећа нишка општина. После двогодишње паузе, популарни четвороточкаши опет су испунили нишку халу Чаир и привукли велики број посетилаца. На јединој сајамској манифестацији овог типа јужно од Београда, у организацији Sity Grup, представило се 15-ак излагача аутомобила и пропратне опреме.  Подршка Медијане на чијој се територији одржава ова манифестација није изостала ни ове године, рекао је председник општине Небојша Коцић, јер свака привредна делатност која привлачи госте у Ниш и доприноси његовој промоцији и развоју треба да има ослонац у локалној самоуправи.

by

Одржана 14. седница Скупштине Градске општине Медијана

Усвојен трећи ребаланс и финансијски извештај за првих шест месеци Одборници Скупштине општине Медијана усвојили су на 14. седници Извештај о извршењу буџета Градске општине Медијана за период јануар-јун 2022. годинe, као и Предлог о трећој измени и допуни Одлуке о буџету Градске општине Медијана за 2022. годину. Образлажући рад општине у првих шест месеци, председник Градске општине Медијана Небојша Коцић рекао је да је највише средстава издвојено за комунално уређење и уградњу 32 подземна контејнера, једнократне помоћи и помоћ породицама са троје деце. -За рекреативни одмор за децу из хранитељских породица издвојено је око пола милиона динара. Уз помоћ Града реализовали смо Медијанино културно лето, тродневну манифестацију која је била изузетно посећена – рекао је Коцић и нагласио да је рад и општине Медијана условљен неповољним кретањима на тржишту, због рата у Украјини, али да грађани не трпе и да се решавају сви захтеви који су у надлежности општине. На седници су разматрани извештаји о раду Комисије света Петка и других скупштинских тела.

by

Одржан први Amateur band fest

ГО Медијана пружа подршку нишким аматерским бендовима У парку Свети Сава, одржан је први AMATEUR BAND FEST-a, фестивал нишких аматерских бендова, у организацији Градске општине Медијана и Ротаракт клуба „Ниш – Универзитет“. На фестивалу је наступило пет нишких аматерских бендова, а двочасовни програм започео је приредбом намењеној млађој популацији, рециталом и наступом хора ОШ“Цар Константин“ из Ниша. Циљ ове манифестације је промоција младих музичара и неафирмисаних бендова, као и пружање подршке некој будућој генерацији младих талентованих људи. Кабинет председника

by

Сарадња Градске општине Медијана са друштвено одговорним компанијама

Донација спортских реквизита за 22 школе Чланица Већа Градске општине Медијана, Маја Живковић, поделила је донацију од 300 вијача представницима 10 основних и 12 средњих школа са територије општине. „Након поделе униформи првацима, највећа нишка општина овом поделом вијача, наставља успешну сарадњу са школама на њеном подручју“ изјавила је овом приликом, чланица Већа. Спортски реквизити су донација  фирме HSV DOO. Конопац за прескакање или вијача, неопходан је реквизит у оквиру реализације плана и програма Физичког васпитања, једног од наставних предмета школског програма. У тежњи да овај спортски реквизит допринесе квалитетнијем извођењу наставе, Градска општина Медијана настоји да на све начине подстакне младе људе да се баве спортом, окрену физичкој активности и здравом начину живота.

by

Дани шаха у Медијани

Промоција шаха у парковима Медијане Градска општина Медијана, у сарадњи са Шаховским савезом Нишавског округа, суорганизатор је догађаја „Постављање шаховских фигура на јавним површинама“. Догађај ће бити реализован четвртком и суботом, током септембра и октобра 2022.године, у термину од 10 до 16 сати, на више локација на територији ГО Медијана и то: у парку 7.јули и делу пешачке зоне улице 7. јули, у парку Чаир, у близини Дечијег култруног центра и парку Свети Сава. Циљ пројекта је популаризација шаховског спорта на територији ГО Медијана, првенствено међу младима и пензионерима.

by

Највећа нишка општина обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Поводом обележавања 15.септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе, постављањем застава Републике Србије на свом објекту и зградама на њеној територији, Градска општина Медијана, прикључила се обележавању годишњице пробоја Солунског фронта у Првом светском рату. Заставе су постављене на управи општине, у насељу Брзи Брод и стамбеним зградама на територији централне нишке општине. Дан заставе је празник српског идентитета, државе и националног бића, а постављање и истицање застава Републике Србије, показатељ је индентитета, националног јединства и слоге. Овај празник обележава се од 2020.године и симбол је јединства српског народа.

by

У специјалној емисији на ТВ Белами, председник Градске општине Медијана Небојша Коцић говорио о раду највеће нишке општине у последње две године

Пронаталитетна политика и комунално уређење били су приоритети у раду Градске општине Медијана у протекле две године, и тако ће и остати у предстојећем периоду – рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић . - Потребно нам је што више новорођених беба, који ће наследити све капиталне инвестиције. Много је инфраструктурних пројеката, али је зато потребно да имамо што више деце, и ГО Медијана је пета у Србији по издвајању средстава за пронаталитетну политику, упркос томе што имамо преко 100.000 становника. За свако трећерођено дете у породици издвајамо 1000 евра. Свака прворођена беба у недељи има 10.000 динара од ГО Медијана. Имамо и рекордни број људи који су се јавили за вантелесну оплодњу, а ми смо као општина ту да помогнемо са по 200.000 динара брачним паровима, Ту су и студентске стипендије и награде Комисије Света Петка – рекао је Коцић и додао: -У пронаталитетну политику спадају и манифестације Медијана за бебу више, Зимски дани у Медијани, картица за бебе, постављање 11 клупа за мајку и бебу у сарадњи са Компанијом Роса, организовање бесплатних, превентивних прегледа за жене. - Велики је број захтева за уградњу подземних контејнера, па је у протекле две године уграђено чак 66. Имамо и фонд “Хранитељство по мери детета”. Сви запослени у ГО Медијана имају обавезу да плаћају све што ујутру пре посла попију, а сва средства која се уберу од тога се усмеравају у овај фонд. Од тих средстава децу из хранитељсих породицама сваке године награђујемо нечим. Ове године смо њих 27-оро, и 14-оро хранитеља одвели на Залтибор, додао је први човек нишке општине. За последње две године ГО Медијана организовала је више од стотину манифестација, радионица, акција - посвећених очувању традиције, културе, обележавању важних датума. Сарадња са Нишком Епархијом и Војском Србије била је изузетна. Организовано је 10 хуманитарних акција и три ликовне колоније. Установљена је награда др Миодраг Лазић у част нишког др Лазе и награду од 100 хиљада динара и плакету добило је двоје најбољих студената Медицинског факултета у Нишу. За једнократну помоћ преко Центра за социјални рад издвојено је скоро 10 милиона динара (помоћ социјално угроженим породицама, одраслима и деци за лечење у земљи и иностранству, деци која су остала сама због смрти родитеља током пандемије).

by

И ове године, униформе за ђаке прваке од највеће нишке општине

Први школски дани са Медијаном Градска општина Медијана, пету годину заредом, обезбедила је униформе за ученике првог разреда, у 10 основних школа са њеног подручја.  Тим поводом, у дворишту ОШ „Душан Радовић“, одржана је промоција ђачких униформи. „Посебно нас радује број уписаних ђака првака, који се из године у годину повећава. На територији Града Ниша сада је 2400, док је на подручју ГО Медијана 1150 малишана, који ће први пут сести у школске клупе“ изјавио је председник ГО Медијана, Небојша Коцић и додао да“ у оквиру пронаталитетне политике коју води, ГО Медијана настоји да на све могуће начине, помогне и деци и родитељима“. Председник Коцић је подсетио да је „овај догађај намењен деци и подстицају повећања стопе наталитета, још један у низу, који ГО Медијана организује, поред манифестација попут „Медијана за бебу више“, „Зимски дани у Медијани“, Картица за бебе, акције постављања клупа за мајку и бебу, организовања бесплатних, превентивних прегледа за жене, Фонда Света Петка и Хранитељства по мери детета. Председник ГО Медијана, овом приликом поздравио је све малишане, пожелео им пуно успеха у школи, да буду понос нашег града и да остану у Србији. Честитке првацима поводом поласка у школу, упутио је и директор ОШ“Душан Радовић“ Миодраг Плавшић, уз изразе захвалности председнику највеће нишке општине, на досадашњој сарадњи, са жељом да се та сарадња настави и буде још успешнија. Пет школа – „Др Зоран Ђинђић“,  „Свети Сава“, „Цар Константин“, „Ћеле Кула“ и „Душан Радовић“, која је била и домаћин догађаја, већ првог школског дана добили су униформе, које се састоје од светлоплаве мајице са дугим рукавима и тамноплаве мајице са кратким рукавима. Део униформи је и флуороцентни заштитни прслук за безбедан пут од куће до школе.  На мајицама и прслуцима су штампани лого општине и називи основних школа. Остале школе – „Доситеј Обрадовић“, „Радоје Домановић“, „Вожд Карађорђе“, „Учитељ Таса“ и „Ратко Вукићевић“, пакетом највеће нишке општине, обрадоваће своје прваке, ових дана. Поклоне за ђаке прваке омогућила је и Kомпанија Астер, која је донатор 1189 мајица са кратким рукавима. Ова акција део је пронаталитетне политике Градске општине Медијана, којој је приоритет у раду, посвећеност најмлађима и новим генерацијама.

by

Конференција за новинаре поводом две године градске и општинске власти у Нишу

Приоритети Медијане: пронаталитетна политика и комунално уређење Пронаталитетна политика и комунално уређење били су приоритети у раду Градске општине Медијана у протекле две године, и тако ће и остати у предстојећем периоду – рекао је председник Градске општине Медијана  Небојша Коцић  на конференцији за новинаре која је одржана у Градској кући и на којој су представљени резултати рада градске и општинске власти у претходне две године.  -Имамо дугу традицију у пронаталитетној политици и у центар општинске политике поставили смо дете. Потребно нам је што више новорођених беба, који ће наследити све капиталне инвестиције. Много је инфраструктурних пројеката, али је зато потребно да имамо што више деце, и ГО Медијана је пета у Србији по издвајању средстава за пронаталитетну политику, упркос томе што имамо преко 100.000 становника. За свако трећерођено дете у породици издвајамо 1000 евра. Свака прворођена беба у недељи има 10.000 динара од ГО Медијана. Имамо и рекордни број људи који су се јавили за вантелесну оплодњу, а ми смо као општина ту да помогнемо са по 200.000 динара брачним паровима, Ту су и студентске стипендије и награде Комисије Света Петка – рекао је Коцић и додао: -У пронаталитетну политику спадају и манифестације Медијана за бебу више, Зимски дани у Медијани, картица за бебе, постављање 11 клупа за мајку и бебу у сарадњи са Компанијом Роаса, организовање бесплатних, превентивних прегледа за жене. Коцић је нагласио да као Градска општина, Медијана има ограничене ингеренције, али свој рад заснива на идеји да сваком грађанину мора да се изађе у сусрет. - Велики је број захтева за уградњу подземних контејнера, па је у протекле две године уграђено чак 66.  Имамо и фонд “Хранитељство по мери детета”. Сви запослени у ГО Медијана имају обавезу да плаћају све што  ујутру пре посла попију, а сва средства која се уберу од тога се усмеравају у овај фонд. Од тих средстава децу из хранитељсих породицама сваке године награђујемо нечим. Ове године смо њих 27-оро, и 14-оро хранитеља одвели на Залтибор, додао је први човек нишке општине. За последње две године ГО Медијана организовала је више од стотину манифестација, радионица, акција - посвећених очувању традиције, културе, обележавању важних датума. Сарадња са Нишком Епархијом и Војском Србије била је изузетна. Организовано је 10 хуманитарних акција и три ликовне колоније. Установљена је награда др Миодраг Лазић у част нишког др Лазе и награду од 100 хиљада динара и плакету добило је двоје најбољих студената Медицинског факултета у Нишу. За једнократну помоћ преко Центра за социјални рад издвојено је скоро 10 милиона динара (помоћ социјално угроженим породицама, одраслима и деци за лечење у земљи и иностранству, деци која су остала сама због смрти родитеља током пандемије).

by

Завршен IV Фестивал документарног филма

Филмови под небом Медијане Глумац Драган Гаги Јовановић отворио је на Амфитеатру на кеју IV Фестивал документарног филма „City Gold Gondola Fest“ у организацији ГО Медијана и City Marketing Centra, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.   „Највећа нишка општина подржава овакве и сличне културно-уметничке манифестације, које имају важну историјску и друштвену одговорност“ истакла је овом приликом, чланица Већа ГО Медијана, Маја Живковић и додала да је „дужност свих нас да сачувамо сећање на дивне и велике  људе и догађаје,  о којима су ови филмови снимљени и преносимо га на садашње и будуће генерације“. „City Gold Gondola Fest“ једини је фестивал документарног филма у Нишу“, изјавио је Оливер Пауновић, директор „City grupe“ и продуцент и захвалио се „свим пријатељима, који  су овај фестивал подржали, али и ауторима фестивала који су уступили своја документарна остварења, која ће публика у Нишу, имати прилику да погледа“. За два дана трајања фестивала приказано је девет глумачких остварења. Публика је имала прилику да погледа  филмове  Колевка, То је Тома, Кнез Лазар, Босна, Амбасадори културе свога времена, Иванова игра, Није важно одакле сам, Анатема, а додељене си и награде и уручена признања. 

close
0.4311101436615