Руководство Градске општине Медијана посетило Грачаницу

  • 20160221_124810
  • DSC_0788
  • DSC_0885

„Улог у будућност“ и за децу на Косову

Ученици из Електротехничке школе у Грачаници ће захваљујући помоћи Градске општине Медијана моћи да комуницирају са вршњацима из Србије захваљујући компјутерској опреми коју им је даривала ова општина.

  • У склопу пројекта „Улог у будућност“ и Пројекта „Дечији ИТ мост“ четири лаптопа и два штампача су уручени овој школи по благослову Владике Рашко – Призренског господина Теодосија и градоначелника Грачанице Владете Костића. Стари компјутери су дати на коришћење основним школама – каже председник Градске општине Медијана Зоран Стојановић.

По речима Стојановића у организацији највеће нишке општине организован је концерт Вокалног састава „Константин“ , иначе добитника највећег признања Града Ниша, награде „11. јануар“ за 2016. годину. Наступ Нишлија у препуној сали Дома културе Грачаница наишао је на топао пријем и овације.

  • Циљ посете није само успостављање културног моста већ и ближа сарадња са представницима власти од којих желимо да сазнамо која врста помоћи им је потребна. За почетак смо даривали компјутерску опрему која ће омогућити лакшу припрему ученика за будућност и помоћ од 40 килограма у храни – наводи Стојановић.

У делегацији која је са представницима Градске општине Медијана посетила Грачаницу и Косово били су ректор Призренске богословије и старешина Саборне цркве у Нишу, протојереји – ставрофори Милутин Тимотијевић и Бранко Цинцаревић. Они су заједно са Владиком Теодосијем одржали јутарњу литургију у манастиру Грачаница, после чега је за госте из Ниша организована посета Народној кухињи, Старом граду као и српским светињама Пећки Патријаршији и Високим Дечанима.

Share

Можда Вам се допада и...