sort proizvodi
news

Почиње постављање нове туре судова за одлагање смећа на територији Градске општине Медијана

Autor:

Прве подземне контејнере на територији Градске општине Медијана у овој години добиће станари нишке „војвоткиње“, стамбене зграде у Улици Војводе Мишића број 58, 60 и 62.

-Због великог интересовања грађана за ову врсту судова и хигијенских услова одлагања смећа и пражњења, настављамо са праксом уградње подземних контејнера. У последњих 10 година на подручју Градске општине Медијана постављена су 234 нова подземна суда за чврст комунални отпад, чиме се Градска општина Медијана налази у самом врху општина и градова у Србији – каже председник ове општине Небојша Коцић.

Нова тура подземних контејнера отвара се на папучицу, чиме се избегава непосредан контакт са судом за одлагање смећа, обезбеђује боља хигијена и здрава животна средина. Имајући у виду да влада велико интересовање грађана и стамбених заједница, на више од 10 локација до краја године биће постављена 32 контејнера. Надземни контејнери мењају се подземним  на основу захтева стамбених заједница Већу Градске општине Медијана или се на основу увида на терену стручних служби, утврђује потреба за овом врстом судова.

У циљу бољег комуналног изгледа највеће нишке општине прошле су године реконструисана 20 вењака. Ускоро почиње програм санације јавних чесама које захтевају поправку, почевши од чесме испред општине која се прошлог викенда урушила, а која ће бити обновљена по пројекту вајара који је првобитно и радио.

Претражите вести

Небојша Коцић

Председник Градске општине Медијана

email

Градска општина Медијана

place Париске комуне бб, 18108 Ниш, Србија

local_phone 018/532 - 992 ; 018/532 - 994 ; 018/532 - 995

email gomedijana@medijana.rs

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %