sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ПОДЕЛА НАТРИЈУМ ХИПОХЛОРИТА

Поштовани, У циљу благовременог обавештавања грађана и управника стамбених заједница молимо Вас да објавите информацију која се тиче поделе натријум – хипохлорита за дезинфекцију. Кризни штаб Градске општине Медијана у сарадњи са ЈКП „Наисус“, данас од 11 сати до истека залиха, а најкасније до 16 сати грађанима и управницима стамбених заједница делиће натријум - хипохлорит на четири локације: Темпо - експрес у Дуваништу (преко пута Оптике „Маја“),  Трг краља Александра ( на скретању код ОШ „Радоје Домановић“),  код Ватрогасног дома  (преко пута Дома здравља) и код Градске општине Медијана (Париске комуне бб). Потребно је да грађани са собом понесу канистере, флаше или другу одговорајућу амбалажу.

by

Компјутеризована достава намирница и лекова преко позивног центра Медијане, бесплатно пециво из фирме Кики-коре

Да би што пре дошли до грађана који преко позивног центра Градске општине Медијана траже помоћ у набавци намирница и лекова, највећа нишка општина у потпуности је аутоматизовала примање позива и прослеђивање екипа на терен. Статистички гледано, од 16. марта када је позивни центар почео да ради до пре неки дан када је програм уведен,  ефикасност пружања помоћи грађанима подигнута је за више од 50 одсто.  У првим данима рада центра стизало се на адресе око стотину домаћинстава, тај број се сада креће и до 180 обиђених током дана. Програм је стигао од фирме Фјучерс форт из Ниша, односно нишког Кластера напредних технологија и уступљен на коришћење Градској општини Медијана потпуно бесплатно, уз комплетну подршку стручњака у његовом увођењу.

by

Позивном центру општине Медијана за 14 дана више од 5000 позива, помоћ мајци са четворомесечном бебом

Од понедељка, 16. марта, када је позивни центар Градске општине Медијана почео да ради, до 30. марта,  јавило се 5368  грађана, за доставу намирница, избацивање смећа, пружање информација везаних за социјалне пакете, испоруку пензија, различите врсте помоћи и лекарске савете. Највише позива било је 26. марта – укупно 790. Доста захтева стиже преко званичног општинског мејла, те нам се тако данас обратила мајка четворомесечне бебе, а она и супруг су тренутно без икаквих примања. Њој су одмах однете пелене за бебу, храна, хемија и остало што је у овом тренутку било неопходно. 

by

Волонтери Медијане од данас у препознатљивим прслуцима

Волонтери Градске општине Медијана од данас су на терену препознатљиви су по жутим, флуоресцентним прслуцима, са ознаком "Волонтер ГО Медијана". На тај начин грађани којима они помажу знају ко им долази на врата и са пуним поверењем могу да се обрате позивном центру највеће нишке општине.  Данас су у централној нишкој општини телефони позвонили 672 пута, на терену су биле 52 екипе. У служби доставе радила су 64 волонтера, њих 15 је било у контакт центру, шест лекара је пружало савете. Лекови и намирнице достављене су за 120 породица. Контакт центар радним даном ради од 8 до 16 сати, викендом од 8 до 14 сати.

by

Волонтери Градске општине Медијана помогли пензионерима у куповини

Волонтери Градске општине Медијана, у недељу, 29.03.2020. године, у раним јутарњим часовима, помогли су Нишлијама старијим од 65 година приликом куповине најпотребнијих животних намирница и лекова. На територији највеће нишке општине пензионери су обављали куповину у 11 маркета, у 12 месара, и у 3 апотеке. На терену је приликом куповине било нешто више од 80 волонтера Градске општине Медијана, а пензионерима је подељено 5000 заштитних маски.

by

Волонтери Медијане сутра деле маске и помажу најстаријим суграђанима

Волонтери Градске општине Медијана ће у недељу, 29. марта, као и прошлог викенда, Нишлијама старијим од 65 година делити маске, али им и помагати при куповини. Они ће испред радњи и апотека бити раније како би пензионери благовремено добили заштитну опрему. Списак радњи можете погледати у наставку.

by

И предстојећег викенда волонтери Медијане на терену и на телефону, број позива и обиђених расте из дана у дан

Општинском позивном центру Градске општине Медијана данас се јавило близу 760    грађана, за доставу намирница, лекова и пружање информација везаних за социјалне пакете, испоруку пензија, различите врсте помоћи и лекарске савете. Храна и лекови стигли су до чак 129  домаћинстава. Једној Нишлијки донирани  су лекови у вредности од близу 6000 динара, а која се обратила команданту Кризног штаба Медијане, Небојши Коцићу.  На терену су била 84 волонтера, у резерви њих 166. Радило се са највише екипа до сада - 40. Свакодневна дезинфекција возила која се користе за превоз екипа Градска општина Медијана ради у сарадњи са Ветеринарско-специјалистичким институтом у Нишу.

Претражите вести

Небојша Коцић

Председник Градске општине Медијана

email

Градска општина Медијана

place Париске комуне бб, Ниш, Србија

local_phone 018/532 - 992 ; 018/532 - 994 ; 018/532 - 995

email gomedijana@medijana.rs

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %