Mozzart ponovo obradovao Nišlije – „nikao” novi košarkaški teren! 

  • 50cd-e3d5-bb12-9c97
  • 3247-a145-4fd6-06c9
  • c064-24a5-ec52-b19c

Na teritoriji GO Medijana, u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ još jedan teren za basket

Grad Niš dobio je novo mesto za basket, u naselju Duvanište, kod mostića na Gabrovačkoj reci, pored skejt parka, dečjeg igrališta i fudbalskog terena, zahvaljujući akciji „Sto terena za jednu igru“ koju organizuje društveno odgovorna kompanije Mozzart,  u saradnji i uz podršku Gradske opštine Medijana.

Mladi košarkaši KK Konstantin, prvi su se „upisali“ na obnovljenom terenu. Nakon njihove revijalne utakmice, teren je svečano predat Nišlijama na korišćenje.

Gradska opština Medijana u potpunosti je podržala projekat kompanije Mozzart, koji doprinosi razvoju košarke i pozitivno utiče na lokalnu zajednicu: „U potpunosti smo okrenuti mladima. Čitav niz naših aktivnosti, posvećen je poboljšanju kvaliteta života dece i mladih ljudi. Nagrađujemo najbolje u svim oblastima. Posebnu pažnju posvećujemo mladim sportistima, a da bi se iskristalisali najbolji među njima, neophodno je postojanje uslova za masovan sport. S tim u vezi, zahvaljujemo kompaniji Mozzart, što je pokrenula akciju „Sto terena za jednu igru“ i što je opredelila sredstva, da na teritoriji Gradske opštine Medijana, uredi dva košarkaška igrališta. Pozivamo i druge društveno odgovorne kompanije da pokrenu slične akcije za opšte dobro stanovnika Srbije.“ istakao je predsednik GO Medijana, Milan Krstić.

„Podrška koju naš sport dobija od kompanije Mozzart, zaista je od velikog značaja. Novi tereni, priča o lokalnim herojima, o pravim vrednostima, dobro utiče na buduće generacije, kao i na one koji su se već opredelili za igru pod obručima. Talentovana deca dolaze iz svakog kraja ovog grada, njima su potrebni dobri tereni i pravi uzori. Mi i KK Konstantin se trudimo da pravim pristupom, dobrom organizacijom i posvećenošću stvaramo nove šampione i pokažemo im svu lepotu koju košarka nosi“ rekao je trener mlađih kategorija KK Konstantin Slaviša Stošić.

Kompanija Mozzart je do sada obnovila ili napravila 46 terena širom Srbije. „Nišlije i košarku povezuje mnogo toga i ovaj grad zaista zaslužuje da dobije što više ovakvih mesta. Košarka se ovde voli i nama je zadovoljstvo što smo na ovaj način doprineli razvoju sporta uopšte. Već posle Evropskog prvenstva u košarci, nadam se, imaćemo priliku da obnovimo još jedan teren u Nišu, i to u čast najboljeg košarkaša iz ovog grada – Stefana Jovića. Naša akcija se približava i jubilarnom 50.terenu i sa velikom energijom nastavljamo dalje, osnaženi pozitivnim reakcijama građana u svakom mestu u kom smo bili“ – izjavio je Borjan Popović direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Prvi teren u Nišu, koji je zahvaljujući ovoj akciji potpuno rekonstruisan u maju 2016.godine, jedan je od poznatijih mesta za basket i nosi ime Marka Cvetkovića, poznatog košarkaša. Kompanija Mozzart je ponovo obradovala Nišlije i posvetila teren košarkaškim talentima ovog grada.

U društveno odgovornoj akciji kompanije  MOZZART do sada je obnovljeno 46 košarkaških terena širom Srbije. Nakon Vrbasa, Prijepolja, Pirota, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca, Mačvanske Mitrovice, Velike drenove, Feketića, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Pribojske banje, Preševa, Kovina, Rume, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Obrenovca, Raške, Bačke Palanke, Zaječara, Užica, Kikinde, Beograda, Subotice, Prokuplja, Smederevske Palanke, akcija „Sto terena za jednu igru“ se nastavlja do svih 100 obnovljenih terena!

Share

Možda Vam se dopada i...