Mozzart ponovo obradovao Nišlije – „nikao” novi košarkaški teren! 

  • 50cd-e3d5-bb12-9c97
  • 3247-a145-4fd6-06c9
  • c064-24a5-ec52-b19c

На територији ГО Медијана, у оквиру акције „Сто терена за једну игру“ још један терен за баскет

Град Ниш добио је ново место за баскет, у насељу Дуваниште, код мостића на Габровачкој реци, поред скејт парка, дечјег игралишта и фудбалског терена, захваљујући акцији „Сто терена за једну игру“ коју организује друштвено одговорна компаније Mozzart,  у сарадњи и уз подршку Градске општине Медијана.

Млади кошаркаши КК Константин, први су се „уписали“ на обновљеном терену. Након њихове ревијалне утакмице, терен је свечано предат Нишлијама на коришћење.

Градска општина Медијана у потпуности је подржала пројекат компаније Mozzart, који доприноси развоју кошарке и позитивно утиче на локалну заједницу: „У потпуности смо окренути младима. Читав низ наших активности, посвећен је побољшању квалитета живота деце и младих људи. Награђујемо најбоље у свим областима. Посебну пажњу посвећујемо младим спортистима, а да би се искристалисали најбољи међу њима, неопходно је постојање услова за масован спорт. С тим у вези, захваљујемо компанији Mozzart, што је покренула акцију „Сто терена за једну игру“ и што је определила средства, да на територији Градске општине Медијана, уреди два кошаркашка игралишта. Позивамо и друге друштвено одговорне компаније да покрену сличне акције за опште добро становника Србије.“ истакао је председник ГО Медијана, Милан Крстић.

„Подршка коју наш спорт добија од компаније Mozzart, заиста је од великог значаја. Нови терени, прича о локалним херојима, о правим вредностима, добро утиче на будуће генерације, као и на оне који су се већ определили за игру под обручима. Талентована деца долазе из сваког краја овог града, њима су потребни добри терени и прави узори. Ми и КК Константин се трудимо да правим приступом, добром организацијом и посвећеношћу стварамо нове шампионе и покажемо им сву лепоту коју кошарка носи“ рекао је тренер млађих категорија КК Константин Славиша Стошић.

Компанија Mozzart је до сада обновила или направила 46 терена широм Србије. „Нишлије и кошарку повезује много тога и овај град заиста заслужује да добије што више оваквих места. Кошарка се овде воли и нама је задовољство што смо на овај начин допринели развоју спорта уопште. Већ после Европског првенства у кошарци, надам се, имаћемо прилику да обновимо још један терен у Нишу, и то у част најбољег кошаркаша из овог града – Стефана Јовића. Наша акција се приближава и јубиларном 50.терену и са великом енергијом настављамо даље, оснажени позитивним реакцијама грађана у сваком месту у ком смо били“ – изјавио је Борјан Поповић директор корпоративних комуникација компаније Mozzart.

Први терен у Нишу, који је захваљујући овој акцији потпуно реконструисан у мају 2016.године, један је од познатијих места за баскет и носи име Марка Цветковића, познатог кошаркаша. Компанија Mozzart је поново обрадовала Нишлије и посветила терен кошаркашким талентима овог града.

У друштвено одговорној акцији компаније  MOZZART до сада је обновљено 46 кошаркашких терена широм Србије. Након Врбаса, Пријепоља, Пирота, Зрењанина, Крагујевца, Крушевца, Мачванске Митровице, Велике дренове, Фекетића, Врњачке Бање, Шапца, Ваљева, Прибојске бање, Прешева, Ковина, Руме, Ниша, Новог Сада, Зрењанина, Обреновца, Рашке, Бачке Паланке, Зајечара, Ужица, Кикинде, Београда, Суботице, Прокупља, Смедеревске Паланке, акција „Сто терена за једну игру“ се наставља до свих 100 обновљених терена!

Share

Можда Вам се допада и...