Градска општина Медијана званично отворила Парк за псе

  • DSCN3820
  • DSCN3824
  • DSCN3828

Безбедније и за љубимце и за грађанe

Парк за псе, први јужно од Београда званично је и отворен у нишком Чаирском парку. Опремање посебног простора намењеног искључиво за шетњу паса који град Ниш први пут добија у својој историји финансирала је Градска општина Медијана са 4,3 милиона динара.

  • Први пут власници паса добијају уређену површину за шетњу својих љубимаца и све пратеће мобилијаре. Сада је боравак у Чаирском парку безбеднији и за све остале грађане јер су стално стизале жалбе због шетње кућних љубимаца без повоца – каже председник Градске општине Медијана Зоран Стојановић.
  • Место за шетњу паса у непосредној близини Клизалишта има додатно осветљење, канте за отпад а добиће и камере за надзор. Чесма ће бити постављена када буду створени услови за то и највероватније ће радити од 1.априла.

Грађани који су данас довели кућне љубимце да „пробају“ нови простор поздравили су потез Градске општине Медијана и Града Ниша. Председник Кинолошког савеза у Нишу, Ненад Девић каже да је ово први корак ка повећању бриге о кућним љубимцима, да је важно да се кренуло са мртве тачке и да ће ово друштво радо пружити подршку за даље потезе највеће нишке општине у овој области.

Први човек највеће нишке општине каже да је Шеталиште за псе недовољно за сврху којој служи, те ће општина предложити граду да се још једна локација у непосредној близини пешачког моста на Нишави уреди за исте намене.

Share

Можда Вам се допада и...