Obaveštenje    -    Dodelom nagrada i priznanja završen 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu „Jedanaest osmeha za Medijanu“    -    Veliko interesovanje za 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji najveće niške opštine    -    Počinje 11.Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji najveće niške opštine    -    11. MEDIJANA FESTIVAL DEČJEG STVARALAŠTVA I STVARALAŠTVA ZA DECU    -    Regionalno takmičenje u plesu pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana, u organizaciji Plesnog kluba “Duende” i Ruskog kluba    -    Aktivnosti osnovnih škola na teritoriji Gradske opštine Medijana u oblasti zaštite životne sredine    -    Veliko interesovanje organizacija civilnog društva na poziv Gradske opštine Medijana    -    Sednica Skupštine Gradske opštine Medijana – izjava predsednika opštine Nebojše Kocića povodom napuštanja sednice odbornika opozicije    -    Karte za Narodno pozorište akademcima Gradske opštine Medijana    -   
Uz podršku Gradske opštine Medijana održan drugi Sabor porodica sa troje i više dece DOGAĐAJI 11.04.2018

Uz podršku Gradske opštine Medijana održan drugi Sabor porodica sa troje i više dece

Drugi Sabor porodica sa troje i više dece održan je u Nišu u organizaciji Pokreta za decu Tri plus iz Čačka i podršku Gradske opštine Medijana. Radost druženja niških porodica, roditelja i dece sa predstavnicima Tri plus-a upriličena je u  Pozorištu lutaka. Prisutnima su se obratili prof. dr Dragan Bataveljić, jedan od prvih boraca protiv bele kuge u Srbiji, gospođa Ljiljana Perović, Nišlijka, majka četvoro dece i predsednik Pokreta za decu Tri plus, Vladica Gavrilović, otac troje dece. 

Pokret Tri plus predstavio je svoje projekte “Cena minus za 3+”, ponosnu karticu koja je zaživela u Čačku, Lučanima, Guči, Užicu, Čajetini i Šapcu, kao i Projekat “Održiv demografski fond” u okviru koga su formulisani predlozi ovog udruženja, i od kojih su prva dva, za veći roditeljski dodatak za prvo i drugo dete, u potpunosti usvojena. Ostale predloge prezentovao je predsednik Pokreta za decu Tri plus, Vladica Gavrilović. To su:  

1.Mesečna finansijska naknada do 18. godine najmlađeg deteta
2.Umanjenje obaveza za komunalne usluge(grejanje,voda,smeće)
3.Umanjenje obaveza za porez na imovinu
4.Umanjenje obaveza prilikom registracije vozila
5.Besplatan vrtić i jedno zimovanje-letovanje (u toku godine) za treće i svako naredno dete
6.Besplatne školske knjige za treće i svako naredno dete
7.Besplatne školske užine za treće i svako naredno dete ukoliko postoje u školama
8.Besplatan produženi i celodnevni boravak u školama za treće i svako naredno dete
9.Besplatan prevoz za školsku decu iz porodica sa troje i više dece
10.Besplatan parking za porodice sa troje i više dece
11.Besplatno treniranje u sportskim klubovima, koji se finansiraju iz budžeta lokalnih samouprava
12.Personalizovana kartica na ime majke koja obezbeđuje popuste prilikom plaćanja roba i usluga porodicama sa troje i više dece
13.Veće studentske stipendije za decu studente iz porodica sa troje i više dece
14.Prioritet u zapošljavanju roditelja sa troje i više dece 
15. Smanjivanje starosne granice za odlazak u penziju majke sa troje i više dece smanjiti na 55godina.

Gradska opština Medijana po brizi za pronatalitetnu politiku i porodice sa troje i više dece, po oceni Pokreta za decu tri plus, peta je od 169 gradova i opština u Srbiji  kao jedina gradska opština, odnosno opština koja nije jedinica lokalne samouprave, za šta je od ove organizacije dobila priznanje Ponosna kolevka.Ovu nagradu Gradska opština Medijana dobila je zahvaljujući tome što svakom prvorođenom detetu u nedelji na teritoriji opštine daruje 10 000 dinara, a svakom trećerođenom detetu u porodici 120 000 dinara, kao i zbog finansiranja vantelesne oplodnje svake godine za po 20 parova sa po 200 000 dinara.

Plan je da se sledeći sabor porodica sa troje i više dece održi u Kragujevcu.


 

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top