Otvoren „Peti Medijana sport fest 2018“ u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Počinje „Peti Medijana sport fest 2018.“ u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Peti Medijana sport fest u organizaciji Gradske opštine Medijana počinje u ponedeljak, 24. septembra na terenima OŠ „Dušan Radović“    -    Posle godinu dana realizovana inicijativa najveće niške opštine i Doma zdravlja u Nišu    -    Obeležena stota godišnjica Solunskog fronta u organizaciji Gradske opštine Medijana i Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda    -    Prijem za Vladimira Matića, guvernera za Srbiju i Crnu Goru 2018/2019. godinu Rotari Distrikta 2483, u Gradskoj opštini Medijana    -    Obeležavanje stote godišnjice Solunskog fronta u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Gradskoj opštini Medijana    -    Povodom početka nove školske godine, predsednik Gradske opštine Medijana posetio Osnovnu školu Car Konstantin    -    U Gradskoj opštini Medijana priređen prijem za Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda    -   
Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić povodom 8.marta ugostio sedam žena neobičnih zanimanja i jednu izuzetnu majku sedmoro dece DOGAĐAJI 08.03.2018

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić povodom 8.marta ugostio sedam žena neobičnih zanimanja i jednu izuzetnu majku sedmoro dece

Povodom 8.marta međunarodnog Dana žena gošće predsednika  Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića  bilo je sedam žena koje se bave specifičnim zanimanjima i jedna  izuzetna  majka sedmoro dece.

Pozdravljajući gošće i čestitajući im praznik predsednik  Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao da je svaka od njih posebna na svoj način i najbolji dokaz da žene mogu sve. Obavljajući ozbiljne, odgovorne i teške poslove pokazale su da su ravnopravne sa muškarcima, a Jasmina Veljković, majka sedmoro dece, da su žene i moćnije od muškaraca.

Zahvaljujući na ukazanoj pažnji Jasmina Veljković je rekla da je decu rađala zato što ih voli, a da o svojoj veličini nikada nije razmišljala. Ona kaže da, što se odgovornosti tiče, nije velika razlika u čuvanju dvoje, troje ili sedmorro dece,samo što ona ima više obaveza oko njih. To joj pričinjava zadovoljstvo,ali ističe da bi stalan posao za nju i njenog supruga, mnogo značio ovoj porodici.

Predsednik  Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao da će se sa Jasminom ponovo sresti narednih dana i pomoći koliko god to može, ali i potražiti pomoć drugih institucija zarad rešavanja egzistencijalnih pitanja ove porodice.

Jedna od gošći predsednika  Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića bila je Ivana Stojičić vozač autobusa u gradskom prevozu. Ona kaže da u Nišu samo tri žene rade ovaj posao. Bilo nas je osam, ali kako je ženi u muškom poslu sve teže jer vas stalno preispituju i proveravaju , napustile su ga, kaže Ivana.

Dijana Stojković, oficir odeljenja policije, kaže da je njen posao odgovoran i dinamičan, da su kolege zaštitnički nastrojene, ali da su na terenu svi ravnopravni.

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga, na ovu funkciju došla je posle više desetina godina koje su na tom položaju proveli muškarci, što, kako kaže, predstavlja veliku odgovornost, ali i motiv da radi bolje. Sotirovska je istakla, uz dužno poštovanje prema muškarcima, da žene bolje organizuju posao i uvode red, što ih kvalifikuje da sa muškarcima stanu rame uz rame.

Gošće predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića bile su Lidija Stojadinović  pripadnica Odreda žandarmerije, Suzana Kocić jedina žena u Srbiji operater za bespilotne letelice, Jelena Tanasković  otpravnik vozova, dok  dr Sonja Šalinger interventni kardiolog nije mogla da dođe, jer je bila neophodna na svom radnom mestu i danas.

Ove izuzetne žene dobile su cveće i po dve karte za koncert Ivana Bosiljčića.

Cveće od  predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kociće dobile su i novinarke koje su izveštavale o ovom događaju.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top