Obaveštenje    -    Dodelom nagrada i priznanja završen 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu „Jedanaest osmeha za Medijanu“    -    Veliko interesovanje za 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji najveće niške opštine    -    Počinje 11.Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji najveće niške opštine    -    11. MEDIJANA FESTIVAL DEČJEG STVARALAŠTVA I STVARALAŠTVA ZA DECU    -    Regionalno takmičenje u plesu pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana, u organizaciji Plesnog kluba “Duende” i Ruskog kluba    -    Aktivnosti osnovnih škola na teritoriji Gradske opštine Medijana u oblasti zaštite životne sredine    -    Veliko interesovanje organizacija civilnog društva na poziv Gradske opštine Medijana    -    Sednica Skupštine Gradske opštine Medijana – izjava predsednika opštine Nebojše Kocića povodom napuštanja sednice odbornika opozicije    -    Karte za Narodno pozorište akademcima Gradske opštine Medijana    -   
Održana prva Internacionalna Balkanska olimpijada umetnosti i igre za Grand Pehar Medijane 2018. DOGAĐAJI 05.03.2018

Održana prva Internacionalna Balkanska olimpijada umetnosti i igre za Grand Pehar Medijane 2018.

Prva Internacionalna Balkanska olimpijada umetnosti i igre za Grand Pehar Medijane 2018. odžana je u subotu 3.marta 2018.godine u prepunoj sali Narodnog pozorišta Niš. Ovu prelepu manifestaciju organizovala je   Balkanska Alijansa u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana,  Svetskom alijansom za umetnost i igru iz  Moskve uz podršku Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, Društva srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika „Naisus“ – Niš, Međunarodne omladinske alijanse, Federacije za prijateljstvo sa narodima Rusije i Fondacije OND „Slavjani“ iz Bugarske .

Male niške balerine i baletani su, u velikoj konkurenciji takmičara iz Srbije, Bugarske, Rusije, Republike Srpske,Italije, Grčke i Rumunije, osvojile šest zlatnih medalja.

Niš je na međunarodnom nivou u Baletskim disciplinama predstavila i donela zlato Baletska SKC AKADEMIJA pod rukovodstvom  Vladislave Privoljnove i  Baletska škola Marije Senćanski, a u Modernim plesovima zlato i pehare Nišu  je donela Dance Club Revolution  grupa pod rukovodstvom Aleksandre Stanković. Leskovački Plesni klub Step by step  odneo je pet pehara za Latino discipline, a Pirotska Swan dance company osvojila je zlatne medalje. AB Dance Center Beograd u ozbiljnoj borbi dobio je zlatne pehare u Contemporariju Teatralnoj igri.


Svečanu ceremoniju Olimpijade  - PARADU ZASTAVA  sa Defileom Zastava otvorili su učesnici iz šest država: Srbija, Bugarska, Rusija, Grčka, Italija i Bosna. Zatim se se mogle čuti himne Srbije, Bugarske i Rusije u znak prijateljstva i  posvećenosti Osnivanju Olimpijade na jiubilarni datum, tj.na dan kada se navršilo sto četrdeset godina od kraja ropstva pod Turcima u regionu.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top