·  РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ И ЛИКОВНОГ КОНКУРСА - РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА 12. МЕДИЈАНА ФЕСТИВАЛА ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА И СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ“ НИШ  ·  Највредније што Медијана има! - Свечано уручене студентске стипендије и ученичке награде Комисије Света Петка Градске општине Медијана, за школску 2019./2020. годину  ·  Андрија Петковић први до крста! - У пливању за Богојављенски крст, 14. пут у организацији Градске општине Медијана, победио најмлађи учесник  ·  Пливање за Богојављенски крст - У недељу, 19. јануара са почетком у 12 сати, на отвореном базену Спортског центра Чаир у Нишу  ·  Момак из комшилука напунио парк - Градска општина Медијана традиционално организовала дочек српске Нове године у Светосавском парку, уз више хиљада грађана из Ниша и југа Србије  ·  После кутка дочек са Аленом Адемовићем - У организацији Градске општине Медијана почео је „Медијанин божићни кутак“, спрема се дочек православне Нове године  ·  Петогодишњи Алекса пронашао златник - Даривање чеснице и паљење бадњака у Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије  ·  НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА - НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА  ·  У духу неговања традиције, Градска општина Медијана и у 2020.години организује пливање за Богојављенски Часни крст. - ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПЛИВАЧА ЗА БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ  ·  Са Бака Мразицом у Нову, 2020.годину! - Представом за најмлађе завршени овогодишњи „Зимски дани у Медијани-за бебу више“
У пливању за Богојављенски крст, 14. пут у организацији Градске општине Медијана, победио најмлађи учесник ДОГАЂАЈИ 20.01.2020

У пливању за Богојављенски крст, 14. пут у организацији Градске општине Медијана, победио најмлађи учесник

Осамнаестогодишњи Андрија Петковић, ученик Гимназије „Стеван Сремац“ у Нишу, победник је Богојављенског пливања, које је у организацији Градске општине Медијана одржано 14. пут заредом.

-Ово је моје прво пријављивање за пливање за Часни крст. Честитао бих свима који су учествовали, јер је хладно и треба имати храбрости и бити спреман за ову врсту такмичења, рекао је овај храбри и очигледно веома физички спреман момак.

Председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић,  захвалио је учесницима на храбрости и све већем интересовању за пливање у зимским, и не баш свакодневним условима.

-Овим су показали да имају у веру у државу и институције, јер је и сама организација оваквог надметања компликована и изискује ангажовање многих установа и служби. Честитам свима, посебно победнику, најмлађем и најбржем. Показао је да свет на младима остаје, а ми смо ту да их подржимо у сваком њиховом захтеву, па и када је реч о очувању традиције и српских обичаја, што је и део рада највеће нишке општине.

Победник пливања добио је новчану награду од 30 хиљада динара, ловоров венац, златан ланац и привезак. За све учеснике обезбеђене су пригодне награде. Трибине отвореног базена на Чаиру биле су ове године мале да приме публику, која је била најбројнија до сада и свим срцем бодрила пливаче.   

На традиционалном пливању у организацији Градске општине Медијана учествовало је 19 пливача, укључујући представнике Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, нишког Одреда Жандармерије и Управе за ванредне ситуације. Најстарији учесник ове године био је 73-годишњи Иван Ђорђевић, и оне је пливао 9.пут.

Манифестација је организована у сарадњи са Нишком епархијом, Спортским центром Чаир, Војском Србије, Колом српских сестара, Одредом Извиђача Вожд Карађорђе и другим установама и институцијама. А по традицији, грађанима су служени топли напици. 

Корисни линкови

​​​​​​​

​​​​​​​

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top