·  Andrija Petković prvi do krsta! - U trci za Časni krst, u organizaciji Gradske opštine Medijana pobedio najmlađi učesnik  ·  Plivanje za Bogojavljenski krst - U nedelju, 19. januara sa početkom u 12 sati, na otvorenom bazenu Sportskog centra Čair u Nišu  ·  Momak iz komšiluka napunio park - Gradska opština Medijana tradicionalno organizovala doček srpske Nove godine u Svetosavskom parku, uz više hiljada građana iz Niša i juga Srbije  ·  Posle kutka doček sa Alenom Ademovićem - U organizaciji Gradske opštine Medijana počeo je „Medijanin božićni kutak“, sprema se doček pravoslavne Nove godine  ·  Petogodišnji Aleksa pronašao zlatnik - Darivanje česnice i paljenje badnjaka u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Niške Eparhijeik  ·  NOVOGODIŠNJA ČESTITKA - NOVOGODIŠNJA ČESTITKA  ·  U duhu negovanja tradicije, Gradska opština Medijana i u 2020.godini organizuje plivanje za Bogojavljenski Časni krst. - POZIV ZA PRIJAVLjIVANjE PLIVAČA ZA BOGOJAVLjENSKO PLIVANjE  ·  Sa Baka Mrazicom u Novu, 2020.godinu! - Predstavom za najmlađe završeni ovogodišnji „Zimski dani u Medijani-za bebu više“  ·  Hodajuća jelka dočekala mališane - Počeli „Zimski dani u Medijani-za bebu više“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku  ·  Zasijao park-kućica čeka Deda Mraza - U toku novogodišnje ukrašavanje Svetosavskog parka i postavljanje kućice za Deda Mraza
Gradska opština Medijana tradicionalno organizovala doček srpske Nove godine u Svetosavskom parku, uz više hiljada građana iz Niša i juga Srbije DOGAĐAJI 14.01.2020

Gradska opština Medijana tradicionalno organizovala doček srpske Nove godine u Svetosavskom parku, uz više hiljada građana iz Niša i juga Srbije

Više hiljada građana Niša i juga Srbije dočekalo je pravoslavnu Novu godinu u organizaciji Gradske opštine Medijana, sa Alenom Ademovićem, Nišlijom po rođenju. Ademović, momak iz komšiluka, napunio je Svetosavski park, što je bilo i očekivano, jer su ga rođaci, prijatelji, drugovi  čekali u parku još od kasnih popodnevnih sati. Odrastao je u neposrednoj blizini Parka Svetog Save, pa je kaže „sreća bila zapevati u neposrednoj blizini  osnovne škole „Sveti Sava“ koju je i pohađao, uz igralište gde se igrao“. Kako je rekao neposredno pred nastup, „sve ga je odjednom podsetilo na detinjstvo“, a posle nastupa ocenio:

-Posle 22 godine sam u Nišu, sve je bilo fantastično, publika je bila fantastična. Fenomenalan koncert i doživljaj. Niš je bio i ostao srčana publika. Ja sam rođeni Medijanac i ponosan sam na to – ocenio je Alen na kraju koncerta.

Uz dobro poznate rokenrol hitove, i one koji su obeležili njegovu karijeru sa Goranom Bregovićem, i grupom „Miligram“, a od nedavno i solo karijeru, momak sa neobičnim i vrlo specifičnim glasom držao je pažnju posetilaca više dva i po sata. Sve generacije pevale su „Krušku“, „Vrati mi se nesrećo“, „Kapi krvi“, „Evo sunca“,  ali i Čoline i Bregovićeve hitove.

Program koji tradicionalno organizuje najveća niška opština počeo je sa predgrupom „Toca i bend“  u 21 sat, i trajao do sat iza aponoći.

Tradicionalno, u ponoć, dolazak Nove godine po Julijanskom kalendaru obeležio je ovoga puta veličanstven, višeminutni vatromet. Iako je Svetosavski park bio krcat, nije zabeležen nijedan incident.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top